هر ساله ۷ جولای مصادف با ۱۶ تیر، روز جهانی شکلات جشن گرفته میشود؛ چون در این روز و در سال ۱۵۵۰ میلادی، شکلات برای اولین بار وارد اروپا شد و از سال ۲۰۰۹ مردم این روز را به عنوان روز جهانی شکلات جشن میگیرند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، قدمت شکلات به ۲۵۰۰ سال پیش برمیگردد و اولین افرادی که شکلات مایع را کشف کردند، آزتکها بودند. آنها جزو طرفداران پروپاقرص شکلات بودند. به مرور زمان، آنها از دانههای کاکائو به جای پول استفاده کردند!
جالب است بدانید که همه این ماجراها مربوط به شکلات تلخ است! یعنی قبل از اینکه به آن شکر اضافه شود. در واقع شکلات برای اولین بار در قرن ۱۶ میلادی و در اروپا شیرین شد.
کارخانههای شکلاتسازی از قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم فعالیتشان را شروع کردند. ۲۵ سال بعد اروپاییان موفق شدند شکلاتی با روکش کاراملی تولید کنند و برند نستله در میانههای قرن هجدهم به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شکلات در جهان تبدیل شد.
شکلات به قدری دوست داشتنی است که هر ساله رویدادهای شاد و هیجانانگیزی با محوریت شکلات در کشورهای مختلف جهان برگزار میشود.
نمایش شکلات در نیویورک، ایالات متحده آمریکا
بزرگترین جشنواره روز جهانی شکلات در آمریکا، هر ساله در ماه نوامبر در نیویورک برگزار میشود و فرصتی منحصربهفرد برای دیدن کاربردهای مختلف شکلات است. در این جشنوارهی شکلات، برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان، نمایش مد شکلات، غرفههایی برای تست کردن شکلاتهای خوب، آشپزی با استفاده از شکلات و مراسم امضای کتاب وجود دارد.
جشنواره شکلات در بروژ، بلژیک
شکلات بلژیکی به دلیل کیفیت و طعم، خوشمزهترین شکلات شناخته شده جهان است؛ بنابراین جای تعجب نیست که یکی از برترین جشنوارههای شکلات جهان در بلژیک برگزار شود. هر ماه نوامبر، شهر بروژ جشن بزرگی از خوراکیهای شیرین را برگزار میکند که در آن بازدید کنندگان میتوانند به یک موزه شکلات بروند، از مجسمههای شکلات و آثار هنری دیدن کنند، نمونه طعمها را بچشند و حتی با شکلات رنگ کنند.
جشنواره شکلات در آمبریا، ایتالیا
بزرگترین جشنواره شکلات جهان، از سال ۱۹۹۴، در آمبریا، ایتالیا برگزار میشود. این جشنواره با میزبانی بیش از ۵۰۰۰۰۰ دوستدار شکلات، هر سال در ماه اکتبر برپا میشود. کلاسهای آشپزی، برنامههای تست شکلات، ساختن مجسمههای شکلات و مراسم اهدای جوایز به تولیدکنندگان شکلات که توانستهاند با خلاقانهترین روشها شکلات بسازند!
جشنواره شکلات در نیوبرانزویک، کانادا
New Brunswick در کانادا، در سال ۲۰۰۰، بعد از بیست سال برگزاری جشنواره شکلات، به صورت رسمی، عنوانِ شهرشکلات کانادا را به خود اختصاص داد.
این جشنواره هر سال در ماه آگوست برگزار میشود و به مدت یک هفته ادامه دارد؛ فعالیتهای منحصر به فردی مانند برگزاری موزهی شکلات، تست شکلات با چشمهای بسته، ساعت شکلات، رژه شکلاتی و شکار گنج انجام میشود.
جشنواره شکلات در ملبورن، استرالیا
در ماه اوت جشنواره شکلات در ملبورن برگزار میشود که نه تنها به شرکت کنندگان این فرصت را میدهد که شکلاتهای مورد علاقهشان را بچشند، بلکه میتوانند با حضور در سمینارها و کلاسهای آموزشی، اطلاعات بیشتری در مورد فرآوردههای شکلاتی کسب کنند.
حقایقی جذاب درباره شکلات
مراحل تولید شکلات
فرآیند تولید و فرآوری شکلات پیچیدهتر از چیزی است که فکر میکنید؛ تهیه شکلات به همین سادگیها نیست! به طور متوسط برای تولید چهارصدگرم شکلات، چهارصد دانه کاکائو مصرف میشود و تقریبا یک سال زمان میبرد تا یک درخت کاکائو، مقدار میوه لازم برای تولید ده قطعه شکلات تختهای را تولید کند. از طرفی به دلیل حساس بودن درخت کاکائو، پرورش و نگهداری آن بسیار زمانبر و پر زحمت است.
خواص شکلات
شکلات نه تنها اندروفینهای کاهش دهنده درد دارد، بلکه مادهای به نام تئوبرومین دارد که مثل قهوه محرک است؛ و ماده آناندامید هم که مسئول ایجاد حس سرخوشی و شادی در مغز ماست، به وفور در شکلات پیدا میشود. حالا راحتتر میفهمیم که چرا تا این اندازه شکلات را دوست داریم و نمیتوانیم از آن بگذریم.
شکلات تلخ معمولاً سالمترین نوع شکلات است، چون هرچه شکلات تیرهتر باشد غالباً چربی و قند کمتری دارد. علاوه بر این، شکلات تلخ معمولاً کمترین میزان فرآوری را دارد و این بدان معناست که دارای بیشترین فلاونوئیدهای شبیه آنتی اکسیدان است که به کاهش فشار خون و کلسترول کمک میکند. هر چه درصد کاکائو بیشتر باشد، شکلات فلاونوئید بیشتری دارد.
ماندگاری شکلات
شکلات محصولی است که تاریخ انقضا ندارد، در واقع تاریخ مصرفی که روی شکلات درج میشود نشاندهنده بهترین زمان مصرف است که در آن محدوده زمانی شکلات بالاترین کیفیت را دارد. باکتریها برای آسیب رساندن به مواد غذایی به رطوبت نیاز دارند، اما شکلات از رطوبت کمی برخوردار است و به همین دلیل باکتریها در آن رشد نمیکنند و دوام زیادی دارد. گاهی افراد سفید شدن سطح روی شکلات را نشانه خرابی و فساد آن میدانند، اما سفید شدن سطح روی شکلات که به شکوفه زدن (bloom) معروف است، زمانی اتفاق میافتد که چربی کره کاکائو از توده کاکائو در شکلات جدا میشود و در نتیجه سفیدی در سطح شکلات نمایان میشود. البته خوردن شکوفههای کره کاکائو کاملا بیخطر است. عدهای دیگر تبلور شکر بر روی شکلات را نشانهی خرابی آن میدانند؛ اگر چه این اتفاق به تجربه چشیدن طعم واقعی شکلات آسیب میزند، اما این پدیده به معنای خرابی شکلات نیست بلکه تغییرات دمایی شدید شکلات را نشان میدهد.
منبع: https://iranianpack.co