دور نخست یکصد و سی و ششمین دوره رقابتهای تنیس ۴۴ میلیون و ۷۰۰ هزار پوندی ویمبلدون - سومین گرنداسلم سال ۲۰۲۳ – چهارشنبه در زمینهای چمن ورزشگاه لاون کلاب انگلیس ادامه یافت و دور دوم نیز آغاز شد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، در این دوره از رقابتهای تور دوفرانس نواک جوکوویچ از صربستان و النا ریباکینا از قزاقستان مدافع عنوان قهرمانی محسوب میشوند و در حقیقت جوکوویچ از ۴ قهرمانی پیاپی خود در ادوار اخیر دفاع میکند. او در صورت کسب عنوان قهرمانی میتواند با رکورد راجر فدرر اسطوره سوئیسی و بیورن بورگ از سوئد در کسب مقام قهرمانی در ۵ دوره پیاپی برابری کند. او همچنین با ۲۴ قهرمانی گرنداسلم با رکورد مارگارت کورت از استرالیا که بیشترین گرنداسلم زنان را فتح کرده است، برابری میکند.
در این دوره که دو هفته ادامه خواهد یافت، رقابت اصلی برای مرد شماره یک جهان میان کارلوس آلکاراس اسپانیایی (مرد شماره یک جهان در حال حاضر) و دانیل مدویداف از روسیه در جریان است. نواک جوکوویچ برای اینکه بتواند از آلکاراس پیشی بگیرد و بار دیگر برترین تنیسور جهان باشد، حداقل باید بتواند تا دور سوم صعود کند. البته این به شرطی ممکن است که آلکاراس در دور اول حذف شود. در هر صورت اگر جوکوویچ بتواند یک دور بیشتر از آلکاراس دوام بیاورد در پایان مرد شماره یک خواهد بود. مدویداف نیز برای اینکه بار دیگر طعم صدرنشینی جدول atp را بچشد، باید خود قهرمان شود و امیدوار باشد تا آلکاراس و جوکوویچ نتوانند به دور چهارم و یا یک چهارم نهایی برسند.
برای اولین بار از سال ۲۰۰۳ به این سو، بخت اول قهرمانی - کارلوس آلکاراس - یکی از ۳ تنیسور برتر دو دهه اخیر - راجر فدرر، رافائل نادال از اسپانیا و یا نواک جوکوویچ نیست.
راجر فدرر نیز در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷، ۲۰۰۹، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷ هشت بار قهرمان شده و در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ نایب قهرمان شده است و همچنان رکورد دار قهرمانی در گرنداسلم ویمبلدون است. جوکوویچ نیز در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵، ۲۰۱۸، ۲۰۱۹، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، هفت بار قهرمان و در سال ۲۰۱۳ نایب قهرمان تنیس ویمبلدون شده است و با قهرمانی در این دوره میتواند با رکورد قهرمانی در این گرنداسلم برابری کند.
به قهرمانان هر بخش ۲۰۰۰ امتیاز و به تنیسورهای فینالیست مردان ۱۲۰۰ و زنان ۱۳۰۰ امتیاز در رنکینگ جهانی تعلق میگیرد. به قهرمان مسابقات ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار پوند و به نایب قهرمان یک میلیون و ۱۷۵ هزار پوند جایزه نقدی داده میشود. به تنیسورهای حذف شده در نیمه نهایی نیز ۶۰۰ هزار پوند پرداخت خواهد شد.
- در دوره قبل در فینال انفرادی مردان نواک جوکوویچ از صربستان ۳ - ۱ نیک کریوس از استرالیا را برد و در فینال انفرادی زنان النا ریباکینا از قزاقستان ۲ - ۱ از انس جبور از تونس گذشت.
نتایج دور اول که برخی از دیدارها به علت بارندگی شدید نیمه تمام مانده است، به این شرح اعلام شدند:
انفرادی مردان:
دور اول:
آلکساندر مولر از فرانسه ۳ - ۱ آرتور ریندرنک از فرانسه
فرانسیس تیافو از آمریکا (بخت ۱۰ قهرمانی) ۳ - ۱ وو یی بینگ از چین
دومینیک استریکر از سوئیس ۳ - ۲ آلکسی پاپیرین از استرالیا
ایلیا ایواشکا از بلاروس ۳ - ۱ فدریکو کوریا از آرژانتین
گریگور دیمیتروف از بلغارستان ۳ - ۰ شو شیمابوکورو از ژاپن
هولگر رونه از دانمارک (بخت ۶ قهرمانی) ۳ - ۰ جرج لاف هاگن از انگلیس
دانیل مدویداف از روسیه (بخت ۳ قهرمانی) ۳ - ۰ آرتور فری از انگلیس
آدریان مانارینو از فرانسه ۳ - ۰ آلکساندر شفچنکو از روسیه
مارکوس گیرون از آمریکا ۳ - ۰ اوگو دئین از بولیوی
مارتون فوشوویچ از مجارستان ۳ - ۰ تالون خریکسپور از هلند
فرانسیسکو سروندولو از آرژانتین ۳ - ۱ نونو بورگش از پرتغال
یری لهچکا از چک ۳ - ۰ سباستین اوفنر از اتریش
میلوش رونیک از کانادا ۳ - ۱ دنیس نوواک از اتریش
تامی پل از آمریکا ۳ - ۰ شینتارو موچیزوکی از ژاپن
کریستوفر اوبنکس از آمریکا ۳ - ۱ تیاگو مونتیرو از برزیل
یری وسلی از چک ۳ - ۱ سباستین کوردا از آمریکا
بن شلتون از آمریکا ۳ - ۲ تارو دانیل از ژاپن
لاژلو جره از صربستان ۳ - ۱ ماکسیم کرسی از آمریکا
استفانوس سیتسیپاس از یونان (بخت ۵ قهرمانی) ۳ - ۲ دومینیک تیم از اتریش
تیلر فریتز از آمریکا (بخت ۹ قهرمانی) ۳ - ۲ یانیک هانفمان از آلمان
گیدو پیا از آرژانتین ۳ - ۲ بورنا چوریچ از کرواسی
آرولد مایو از فرانسه ۳ - ۰ بنژامن بونزی از فرانسه
رومن سافیولین از روسیه ۳ - ۲ روبرتو بائوتیستا آگوت از اسپانیا
دنیس شاپووالوف از کانادا ۳ - ۱ رادو آلبوت از مولداوی
گرگور بارر از فرانسه ۳ - ۱ لوید هریس از آفریقای جنوبی
کارلوس آلکاراس (بخت اول قهرمانی)، کامرون نوری از انگلیس، اندی ماری از اسکاتلند، آلکساندر ووکیچ از استرالیا، کوئنتن آلی از فرانسه، دانیل گالان از کلمبیا، اسکار اوته از آلمان، میکائیل یمر از سوئد، کورنتن موته از فرانسه، لیام برادی از انگلیس، کاسپر رود از نروژ (بخت ۴ قهرمانی)، آندری روبلف از روسیه (بخت ۷ قهرمانی)، اصلان کاراتسف از روسیه، توماس باریوس از شیلی، دوید گوفان از بلژیک، آلکساندر بوبلیک از قزاقستان، جفری جان وولف از آمریکا، مکسیمیلیان مارترر از آلمان، مایکل مموه از آمریکا، لورنزو موزتی از ایتالیا، خوآمه مونار از اسپانیا، جان چوئینسکی از انگلیس، اوبرت اورکاچ از لهستان، توماس مارتین اچه بری از آرژانتین و استانیسلاس واورینکا از سوئیس نیز به دور دوم صعود کرده اند.
دور دوم:
یانیک سینر از ایتالیا (بخت ۸ قهرمانی) ۳ - ۰ دیه گو شوآرتسمن از آرژانتین
جوردن تامپسون از استرالیا ۰ - ۳ نواک جوکوویچ از صربستان (بخت ۲ قهرمانی) (ستها: ۳ - ۶، ۶ - ۷ و ۵ - ۷)
انفرادی زنان:
ادامه نتایج مهم دور اول:
اسلوآن استیفنز از آمریکا ۲ - ۰ ربکا پترسون از سوئد
دونا وکیچ از کرواسی ۲ - ۰ ژانگ شوآی از چین
آنت کنتاویت از استونی ۲ - ۰ لوچرزیا استفانینی از ایتالیا
ناتالیا استفانوویچ از صربستان ۲ - ۰ کارولینا پلیشکووا از چک
پترا کویتووا از چک ۲ - ۱ جاسمین پائولینی از ایتالیا
بیا حداد از برزیل ۲ - ۱ یولیا پوتینتسووا از قزاقستان
یلنا اوستاپنکو از لتونی ۲ - ۰ گریت مینن از بلژیک
آلیز کورنه از فرانسه ۲ - ۰ نائو هیبینو از ژاپن
ماریا ساکاری از یونان ۱ - ۲ مارتا کاستیوک از اوکراین
پائولا بدوسا از اسپانیا ۲ - ۰ آلیسون ریسکه از آمریکا
مدیسون کیز از آمریکا ۲ - ۰ سونای کارتال از انگلیس
باربورا کرایچیکووا از چک ۲ - ۰ هیدر واتسون از انگلیس
مدیسون برنگل از آمریکا ۲ - ۰ سارا ارانی از ایتالیا
واروارا گراچوا از فرانسه ۲ - ۰ کامیلا جورجی از ایتالیا
بلیندا بنچیچ از سوئیس، ویکتوریا آزارنکا از بلاروس، الیز مرتنز از بلژیک، الینا سفیتولینا از اوکراین، سوفیا کنین از آمریکا، جسیکا پگولا از آمریکا (بخت ۴ قهرمانی)، آنا بوگدان از رومانی، ورونیکا کودرمتووا از روسیه، کارولین گارسیا از فرانسه (بخت ۵ قهرمانی)، انس جبور از تونس (بخت ۶ قهرمانی)، النا ریباکینا از قزاقستان (بخت ۳ قهرمانی) و آرینا سابالنکا از روسیه (بخت ۲ قهرمانی) نیز به دور دوم صعود کرده اند.
دور دوم:
ایگا اشویاتک از لهستان (بخت اول قهرمانی) ۲ - ۰ سارا سوریبس از اسپانیا (ستها: ۶ - ۲ و ۶ - ۰)
داریا کاساتکینا از روسیه ۲ - ۰ جودی بوریج از انگلیس
در تاریخ تنیس گرنداسلم ویمبلدون که از سال ۱۸۸۴ تاسیس شد، در بخش انفرادی زنان مارتینا ناوراتیلوفا از آمریکا با ۹ قهرمانی رکورد دار است و هلن ویلیس مودی از آمریکا با ۸ قهرمانی دوم و دوروتیا لمبرت چمپرز از انگلیس، اشتفی گراف از آلمان و سرنا ویلیامز از آمریکا با ۷ قهرمانی سوم مشترک هستند.
در بخش انفرادی مردان که از سال ۱۸۷۷ سابقه برگزاری دارد، راجر فدرر از سوئیس با ۸ قهرمانی رکورد دار است. ویلیام رنشاو از انگلیس، پیت سمپراس از آمریکا و نواک جوکوویچ از صربستان هر سه با ۷ قهرمانی دوم مشترک هستند. بیورن بورگ از سوئد و لاورنس دوهرتی از انگلیس و نیز هر یک با ۵ قهرمانی در رده پنجم مشترک جای گرفته اند.