کمبود پزشک اطفال در کره جنوبی بیمارستانهای این کشور را با مشکل رو به رو کرده و سلامت کودکان را در معرض خطر قرار داده است.
بنابر اعلام مؤسسه سئول که یک اندیشکده دولتی است، تعداد درمانگاهها و بیمارستانهای اطفال در سئول، پایتخت کره در پنج سال منتهی به سال ۲۰۲۲، ۱۲ ممیز پنج دهم درصد کاهش یافت و به ۴۵۶ واحد رسید. در طول همان دوره تعداد درمانگاههای روانپزشکی ۷۶ ممیز هشت دهم درصد، و مراکز مراقبت قبل و بعد از عمل جراحی ۴۱ ممیز دو دهم درصد افزایش یافت. هفت پزشک اطفال کرهای علت اصلی این مشکل را میزان زاد و ولد در کشور دانستند که در سال ۲۰۲۲ به ۷۸ صدم درصد تنزل کرد. آنها در کنار این عامل به قصور نظام بیمه در سازگار کردن خود با این وضعیت اشاره کردند که باعث شده است پزشکان اطفال با کمبود منابع رو به رو شوند و از فعالیت در این بخش که فکر میکنند آیندهای ندارد، دوری کنند.
وزارت بهداشت و رفاه با اذعان بر «محدودیت های» موجود در نظام درمانی گفت برای رسیدگی به این محدودیتها تدابیری در دست اجرا است. بر اساس آمار و ارقام این وزارتخانه، بیمارستانها در نیمه نخست امسال فقط قادر به ارائه خدمات ۱۶ ممیز سه دهم درصد پزشکان اطفال بودند. در سال ۲۰۱۳، میزان ارائه این خدمات، ۹۷/۴ درصد بود. کمبود پزشکان اطفال برای والدین به این معناست که برای ملاقات با پزشک و درمان فرزندانشان باید مدت زمان بیشتری منتظر بمانند. یک مادر ۳۵ ساله کرهای که پسر سه ساله اش بیمار بود در این باره گفت: «مجبور شدیم دو هفته منتظر بمانیم. واقعاً وحشت کرده بودم. احساس میکردم دنیا روی سرم خراب شده است.»
سونگ دائه-جین، پزشک بیمارستان دانشگاه گورو کره گفت نگران است کمبود کارکنان باعث شود در آینده نزدیک تیم وی قادر به رسیدگی به بیماران اورژانسی نباشد. وی گفت: اگر این روند ادامه یابد، تا پایان سال دوام نخواهیم آورد. اگر به بیماریهای خفیف یکی، دو روز رسیدگی نشود، اهمیت چندانی ندارد، اما عواقب رسیدگی و درمان به موقع بیماریهای جدی و بیماران اورژانسی میتواند ویرانگر باشد. ماه مه پسربچهای پنج ساله که عفونت تنفسی داشت و در بیمارستان تخت خالی برای وی پیدا نشد، جان خود را از دست داد. مرگ این کودک خشم عمومی را در کره جنوبی برانگیخت.