سرپرست حجاج ایرانی گفت: برای حج آینده به نحوی برنامه ریزی شود تا افرادی که توان جسمی و روحی - روانی ندارند در چرخه اعزام به سرزمین وحی، قرار نگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی در دیدار با رئیس و عده ای از مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه، فعالیتهای انجام شده در حج امسال را نسبت به حج سال گذشته بهتر و امیدوارکننده خواند و افزود: انجام شدن هفت اقدام عملیاتی جدید در این مجموعه در عملیات حج ۱۴۰۲ مایه خوشحالی است.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین توصیههایی درباره نحوه انتخاب و چینش نیروها از جمله در بخش بهداشت ارائه کرد و طرح استفاده از همکاری داوطلبانه زائران کادر درمان را تجربهای خوب و موفق، ارزیابی کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نواب از رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت خواست که به نحو شایسته از همکاری داوطلبانه زائران کادر درمان قدردانی کند و زمینه برای توسعه این طرح در سال آینده فراهم شود.
وی خطاب به رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: برای حج آینده به نحوی برنامه ریزی شود تا افرادی که توان جسمی و روحی روانی ندارند در چرخه اعزام به سرزمین وحی قرار نگیرند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: امسال با وجود معاینات انجام شده برخی از این افراد به عربستان اعزام شده اند که به دلیل دلتنگی، برای خود، کاروان، مرکز پزشکی و دست اندرکاران سازمان حج و زیارت مشکلات فراوانی ایجاد کردند و متوجه سفر و لوازم آن نشدند و عموم مناسک یا بوسیله نائب و یا درمرحله اضطراری انجام میشد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب بر لزوم دقت در غربالگری توسط پزشکان تاکید کرد و افزود: اینگونه افراد نه تنها مستطیع محسوب نمیشوند بلکه از این سفر نیز بهرهای نمیبرند و با هدف حج که تقویت کننده دین افراد است فاصله دارند؛ بهتر آن است که این افراد با داشتن همراه در سفره عمره مفرده حضور یابند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت نیز گزارش مشروحی از فعالیتهای این مرکز از شروع عملیات حج تاکنون در دو شهر مکه و مدینه و به ویژه ایام تشریق ارائه کرد.
سید علی مرعشی گفت: اقدامات لازم برای انتقال زود هنگام ۵۵ بیمار و همراه به کشور تا پنج شنبه آینده (۱۵ تیر) از طریق پروازهای بازگشت زائران انجام گرفته است.
وی افزود: تاکنون ۳۶۳ هزار ویزیت در مطب ها، درمانگاهها و بیمارستان مکه انجام شده و مجموع خدمات ارائه شده نیز ۴۸۵ هزار و ۶۵۰ مورد بوده است.
مرعشی مراجعات به مراکز درمانی را روان توصیف کرد و گفت: شدت مراجعات که بعد از ایام تشریق افزایش یافته بود درحال بازگشت به روند طبیعی است.
در پایان این نشست طاهر درودی معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و عده ای از مسئولان واحدهای مختلف این مرکز نیز از حوزه فعالیت خود گزارش داده و تصریح کردند امسال در ابتدای ایام حج زائران بیشتر به بیماریهای ویروسی و عفونی مبتلا میشدند که با گذشت زمان شدت آن کمتر شد.
در این گزارشها همچنین عنوان شد با تعامل با بیمارستانهای سعودی، در این مدت ۵۲ جراحی برای زائران ایرانی انجام شده است و اکنون نیز ۲۳ بیمار در بیمارستانهای کشور میزبان تحت درمان هستند که به تدریج مرخص شده و به کشور بازخواهند گشت.