دوران بعداز کنکور دورانى پر استرس محسوب میشود و تا مشخص شدن نتایج، حس بلا تکلیفى خواهید داشت؛ ولی باید بدانید در این مرحله، استرس هیچ کمکى به شما نمیکند.
با برگزاری آزمون سراسری ، کنکوریها به سه گروه تقسیم میشوند:
گروه نخست: آنهایی هستند که بعد از یک عمر مطالعه و تحقیق، درس خواندن و شاگردی، در آزمون به خوبی حضور مییابند و از حاصل کارکرد خود بسیار راضی هستند و اینک هم که با آنها حرف میزنیم اظهار امیدواری میکنند و نسبت به آینده، بسیار خوشبین هستند.
گروه دوم: افرادی را دربردارد که دچار شک هستند یعنی نه میتوانند بگویند حتماً قبول میشوند و نه میتوانند بگویند حتماً مردود میشوند و در این وادی سرگردان دست و پا میزنند.
گروه سوم: افرادی هستند که اعتقاد دارند در این ازمون موفق نمیشوند. این اشخاص برای شرکت در ازمون به مطالعه در چند هفته پایان بسنده کرده و از همان اول بصورت آزمایشی در این آزمون شرکت نموده اند و آنقدر به دنبال کسب نتیجه نیستند.
چند نکته را بخاطر داشته باشید:
نخست این که چه قبول شوید و چه قبول نشوید استرسهای قبل از آزمون و پس از آزمون و پس از انتخاب رشته و قبل از انتخاب رشته و... نه تنها به قبولی شما درکنکور اصلاً کمکی نمیکند بلکه یقینا در قبول نشدن تان مؤثر است. شما چه استرس داشته باشید چه استرس نداشته باشید اتفاقی که باید بیفتد میافتد.
پس مضطرب نباشید تا نخست این که با فکر راحت روزها را سپری کنید و روزگارتان را بخود و خانواده خود تلخ نکنید. دوم این که استرس و نگرانی حجم سنگینی از حافظه شما را اشغال میکند و بازده ذهنی شما را کاهش میدهد. پس یادگیری شما را مشکل میکند. درصورتی که دلتان میخواهد قبول شوید راهش این است که مضطرب نباشید و راههای مبارزه با استرس و نگرانی را در خودتان تقویت کنید.
سوم این که:بزرگترین حُسن قبولی درکنکور صرفا این است که برای یک مدتی تکلیف تان روشن میشود و از دلواپسیهای زیادی راحت میشوید؛ اما صرفا برای یک مقطع کوتاه و تا چشم به هم بزنید باید با کاغذ پارهای که اسمش مدرک است در بازار کار سرگردان بچرخید به امید روزنهای برای ورود در بازار بی سر و سامان کار و اشتغال. آن گاه میبینید که دانشگاه نرفتن مشکلاتش از دانشگاه رفتن کمتر است.
درصورتی که فکر میکنید که تاب تحمل این سختیها را دارید و پُز دانشگاه رفتن به این سختیها میارزد قدم در این راه بگذارید وگر نه توصیه میکنیم شب و روزتان را یکی نکنید و با آرامش و شادمان از روزگار جوانی تان بهره ببرید و خود را سرگردان کلاسها و کتابها و هزینهها و... نکنید. بخصوص اگر از آن گروه از جوانان هستید که دانشگاه را انتخاب میکنند، زیرا مُد است، توصیه میکنیم اصلاً به دانشگاه نروید.
درصورتی که از آن گروه هستید که درس خواندن را دوست دارند و به فتح قلههای علم در این راه فکر میکنند توصیه میکنیم حتی درصورتی که در کنکور قبول نشدید سعی کنید و برای سال آینده برنامه ریزی کنید و از همین امروز آستینهای اراده را بالا بزنید و در در برابر تمام موانع و سختیها سینه سپرکنید و سعی کنید که حتماً در دانشگاه قبول شوید.
مضطرب نباشید
در اینجا راهکارهایى را ذکرخواهیم کرد تا در این زمان از استرستان کاسته شود.
- خود را با افراد دیگر مقایسه نکن
- به انتخاب رشتههای دیگر هم فکر کن اگر رشته مورد نظرخود قبول نشدی
- ورزش کن
- برو دنبال تفریح و سرگرمی و کارهایی که به آن علاقه مندی
- افکار منفی ممنوع!
- از اتفاقات، درس بگیر!
- علت نگرانی هایت رو پیدا کن
- از زمان اعلام نتیجه کنکور اطلاع پیدا کن
- قابلیت هایت رو بشناس
- در مورد رشتهها و دانشگاههای گوناگون تحقیق کن
- روز کنکورتان را خاطره ساز کنید
- بعد از کنکور تجربههای جدید کسب کنید
- تصورتان از دانشگاه را واقعی کنید