مدیر دفتر ارزش افزایی داراییهای سازمان خصوصی سازی گفت: تاکنون مجموع داراییهایی که به عنوان مازاد مصوب شدند هزار و ۴۳۹ مورد است اینها وارد دفتر ارزش افزایی میشوند.
مجری: در مورد جزئیات خبر طرح مولدسازی اموال مازاد دولت گفتگو میکنم با مدیر دفتر ارزش افزایی داراییهای سازمان خصوصی سازی، آقای حسینی از جزئیات داراییهای شناسایی شده برای ما بگویید که به چه صورت است این داراییها که مازاد معرفی شدند آیا شناسایی شدند و مربوط به چه دستگاههایی هستند؟
آقای حسینی مدیر دفتر ارزش افزایی داراییهای سازمان خصوصی سازی در ارتباط زنده تصویری با شبکه خبر سیما گفت: خدمت شما عرض بکنم که بعد از اینکه اصلاحاتی روی آیین نامه مصوبه مولدسازی داراییهای دولت انجام شد و این اصلاحات به شورای عالی اقتصادی سران قواء رسید فرآیند مولدسازی در دو جبهه آغاز میشود جبههی اول فرآیندی هستش که ناشی از خوداظهاری دستگاهها هستش یعنی دستگاههایی که در فرآیندهای مأموریتی خودشان در خدمت رسانی خودشان به نتیجهای رسیدند که یک دارایی مازاد هستند آن را به ما معرفی میکنند تا در فرآیند مولدسازی به آن رسیدگی بشود دسته دوم مواردی هستش که توسط خود مجری که وزارت اقتصادی هستش شناسایی میشوند و مجری مستندات لازم را جمع آوری میکند و در هیئت عالی طرح میکند تا مازاد بودن آنها به تصویب برسد.
مجری: در چه استانهایی هستش بیشتر؟
آقای حسینی: این به صورت پراکنده هستش یعن ما سعی کردیم با توجه به اینکه در هر استان حالا من جلوتر خدمتتان عرض میکنم پروژههایی که نیمه تمام هستند و اهمیت خیلی زیادی در استانها دارند متناسب با آنها برای تأمین مبالغ و بودجههای آنها سعی کردیم این فرآیند را طرح ریزی بکنیم نتیجتاً تقریباً نسبت مساوی توی هر استان هستش یعنی به این گونه نیستش که یک استانی یا چند استان که حالا شرایط اقتصادی بهتری دارند تمرکز داراییهای مازاد توی آنها بیشتر بشود، اما یکی دیگر از این بعد از اینکه مصوب شدند این داراییها به عنوان مازاد که هزار و ۴۳۹ مورد هستش اینها وارد دفتر ارزش افزایی میشوند در دفتر ارزش افزایی فلسفه اصلی این هستش که تا حد امکان پرهیز بشود از خام فروشی داراییها و ما بتوانیم آن را بر اساس مطالعه بازاری که در آن ملک انجام میدهیم بهترین نوع کاربری پیشنهادی را در مراجع تصویب مثل کمیسیون ماده ۵، شورای برنامه ریزی استان و کارگروه امور زیربنایی مطرح بکنیم و بهترین کاربریای که میتوانیم برای آن ملک بر اساس بافت پیرامون خودش شرایطی که هر ملک دارد مصوب بکنیم را اخذ بکنیم.
مجری: اسامی این املاک در سامانه مولدسازی دارایی دولت که بهمن سال گذشته رونمایی شد منتشر میشود یا منتشر شده است؟
آقای حسینی: بله همه این اسامی، اسامی املاک به صورت لوکیشنشان، آدرسشان، پلاک ثبتی شان، کد پستی شان و همین طور دستگاه متولی خودشان و استانی که قرار دارند در سایت پی. جی. اِی دات آی. پی. او دات آی. آر در حال حاضر هستش ما سامانهای را یعنی تالاری را به عنوان تالار مولدسازی هم ان شاء ا... در هفتههای آینده رونمایی میکنیم که بینندگان و شهروندان عزیز میتوانند رصد بکنند دانه دانه این املاک را از ابتدا که مازاد بودنشان تصویب میشود تا انتها که در فرایند مولدسازی به چه طریقی عرضه میشوند و حتی درآمدها و عواید حاصل از این مولدسازی چگونه صرف آن پروژههایی میشود که در ابتدا برای آن ملک تعریف کردند.
مجری: میشود به میزان ارزش آن دارایی هم اشاره بکنید که بفرمایید که سخنگوی اقتصادی دولت امروز از راه اندازی تالار اختصاصی مولدسازی در بورس کالا هم خبر دادند این تالار دقیقاً چه زمانی راه اندازی و اجرایی میشود؟
آقای حسینی: امید هستش که ظرف یکی دو هفتهی آینده این افتتاح روی آن صورت بگیرد و مراحل آخر کار هستیم همانطور که خدمتتان عرض کردم این هزار و ۴۳۹ ملکی که در فرآیند ارزش افزایی هستند ۹۱ ملک ما نیازمند به ارزش افزایی نیستند یعنی پس از بررسی اولیه، ما دیدیم که مثلاً ملکی به صورت یک واحد ... آپارتمانی هستش که این شرایط و ارزش افزایی مجدد برای آن ... اینها در فرآیند قیمت گذاری هستند که با کانون کارشناسان فرآیند قیمت گذاری آنها دارد طی میشود و چهار تا ملک هم ما تا این لحظه قیمتشان را به تصویب هیئت رساندیم که مجموعاً حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.