بر اساس هشدار جدید انجمن متخصصان بیهوشی آمریکا، داروی بسیار مرسوم کاهش وزن با عنوان اوزمپیک میتواند برای بیمارانی که قرار است تحت بیهوشی برای یک عمل جراحی قرار گیرند، خطرناک باشد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد: برخی داروهای رایج لاغری که پیش از این در هنگام جراحی و بیهوشی عمومی مورد توجه قرار نمیگرفتند، میتوانند تهدیدی جدی برای بیمار محسوب شود.
دکتر مایکل چامپیو (Champeau)، رئیس انجمن متخصصان بیهوشی آمریکا، در این رابطه گفت: در پی مصرف این داروها، مواد غذایی در معده باقی می ماند و خطر استفراغ را در هنگام بیهوشی افزایش میدهد. ما گزارشهایی از استفراغ افراد بلافاصله قبل از عمل داشته ایم و این اتفاق در حالی رخ میدهد که نباید هیچ غذایی در معده آنها وجود داشته باشد.
انجمن متخصصان بیهوشی آمریکا توصیه میکند: افرادی که از آگونیست GLP-۱ مانند Ozempic استفاده میکنند، قبل از جراحی، مصرف آن را متوقف کنند. در واقع اگر چنین دارویی را یک بار در روز مصرف میکنید، نباید دوز روزانه خود را روز قبل و بعد از جراحی مصرف کنید و اگر هفتهای یک بار این دارو مصرف میکنید، باید دوز خود را تا بعد از جراحی به طور کامل متوقف کنید.
دکتر مایکل چامپیو در تکمیل توضیحات خود گفت: اگر شما آن را هر یکشنبه مصرف میکنید و در روز چهارشنبه تحت عمل جراحی قرار میگیرید، نمیتوانید آن را یکشنبه قبل از عمل جراحی مصرف کنید. توصیه میشود حداقل یک هفته قبل از عمل مصرف این دارو متوقف کنید و موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
در حقیقت زمانی که تکنیک بیهوشی برای اولین بار در دهه ۱۸۴۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفت، هیچ کس از این موضوع خبر نداشت که وجود غذا در معده بیمار میتواند مرگبار باشد.
در آن زمان پزشکان دریافتند: ممکن است کسی را با اتر بیهوش کرده و وی استفراغ کند در حالت بیهوشی این غذای استفراغ شده وارد ریه فرد شده و جان وی را در معرض خطر قرار دهد. به همین دلیل است که متخصصان بیهوشی برای مدت زمانی که بیماران قبل از جراحی نیاز به ناشتا بودن دارند، سختگیر هستند.
در بسیاری از موارد بیماران به این موضوع توجه نکرده، صبح روز جراحی از فرط گرسنگی اقدام به خوردن مواد غذایی میکنند. در این شرایط قطعا عمل جراحی لغو می شود و به تعویق خواهد افتاد.
باید توجه داشت داروهایی حاوی آگونیستهای GLP-۱ مانند Ozempic در ابتدا برای درمان افراد مبتلا به دیابت ساخته شدند. طبق گفته متخصصان مرکز پزشکی جان هاپکینز، آنها هورمونی به نام GLP-۱ را تقلید میکنند که پانکراس را وادار میکند تا انسولین بیشتری بعد از غذا تولید کند.
این داروها همچنین غذا را برای مدت زمان طولانی تری در معده نگه میدارند، بنابراین بیماران هنگام غذا خوردن زودتر احساس سیری می کنند و اشتهای آنها سرکوب میشود. در حقیقت این فرایند میتواند به لاغری منجر شود.
منبع: consumer.healthday