قائم مقام دبیر کل و مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر گفت: امروز بعنوان روز ولایت و مردم سالاری دینی نام گذاری شده، هدف ما تبیین نقش مردم سالاری دینی در اسلام و وظایف متقابل حاکمیت و مردم از دیدگاه امیرالمومنین علی (ع) و معرفی کردن چهره نورانی امیرالمومنین بعنوان پرچمدار خدمت کریمانه به مردم هست.
وی در ادامه گفت: باز الگوی مدیریت و حکمرانی امیرالمومنین می تواند که الگوی برجسته ای برای همه ی جهانیان باشد. امروز چند برنامه را به همین مناسبت داریم ، همایش علمی حکمرانی مطلوب از منظر امیرالمومنین را در شهر تبریز انشاالله با همکاری دانشگاه پیام نور استان برگزار می کنیم ، فردا ما چند برنامه را داریم که مرتبط با همین قضیه است ، در شیراز همایش آموزشی حکمرانی علوی هست ، برای فردا همایش ده هزار نفری بانوان مدافع حریم ولایت هست در تبریز ، اختتامیه مسابقه شرحی بر خطبه غدیر در استان فارس که البته همین فردا ما مجموعه برنامه های وسیع دیگری را هم داریم به مناسبت روز بزرگداشت علامه امینی و روز افشای حقوق بشر آمریکایی و تحت عنوان ولایت ، بصیرت و استکبار ستیزی نامگذاری شده است .
بحمدالله با حضور مردم ، با حضور مومنانه و ولایتمدارانه جوانان امسال برنامه ها از کمیت و کیفیت فوق العاده برجسته ای برخوردار است و امیدواریم این شعاری که هر خانه یک جشن ، هر خانه یک پرچم و یک اطعام و هر گوشه یک موکب ، در این روزهای منتهی به روز عید سعید غدیر شاهد این باشیم که با یک حضور وسیع چون ایام ایام سرور است ، ایام شادی دل اهل بیت است ، ایامی است که خداوند تبارک و تعالی با اراده خودش و با بیان پیامبر عظیم الشان اسلام مسیر بشریت را به سوی تعالی مشخص فرمود .
سوال : در قالب این برنامه ها چقدر قرار هست که مراکز دانشگاهی ما همراه این برنامه ها باشند ؟ مردم را به چه شکل به مشارکت دعوت می کنید در این حوزه ؟
ظریف منش گفت: دانشگاه ها با تعاملاتی که داشتیم و حوزه های مقدسه را توانستیم یک توجه و ملاحظه قوی تری نسبت به فلسفه غدیر و حقیقت غدیر و بیان آموزه های علوی ، این زمینه را فراهم کنیم.
همایش بزرگی داریم که غدیر از منظر مذاهب اسلامی در دانشگاه ادیان و مذاهب قم برگزار می شود ، همایش هایی در سایر استان ها ، بعضی از همایش ها را به دلیل تعطیل بودن دانشگاه و ضرورت حضور دانشجویان به بعد از مهرماه ، نیمه دوم سال انتقال دادیم، بعنوان مثال همایش غدیر پژوهی، همایش سیره علوی و همایش های متعدد علمی.
در این هفته انشاالله از پوستر جشنواره ملی تقدیر از آثار دانشجویی با حضور برخی از مسئولین وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری رونمایی خواهد شد و فراخوان مقالات ، رساله ها و نشریات دانشجویی را در این ایام خواهد بود و مراسم را انشاالله در مهرماه برگزار می کنیم، در حال حاضر شاهد یک تولید ادبیات بسیار وسیع پیرامون امیرالمومنین و غدیر هستیم و این جشن مردمی است ، این جشنی است که حضرت آقا فرمودند که اگر مردم فلسفه آن را بشناسند، راه را گم نمی کنند و فرمودند که این یک عطیه الهی است که تعیین کننده ترین موضوع همه جوامع وابسته به آن هست.
ایام غدیر روز لبخند است. روز غدیر ، روز دستگیری از نیازمندان و روز صله رحم است و روز بازدید و عیادت از معلولین و بیماران است ، روز محبت است.
هزاران جشن های بزرگ در سراسر کشور برگزار می شود ، مردم همان گونه که پرچمدار یک انقلاب علوی بودند ، پرچمدار امیرالمومنین و آموزه های او در دنیا و در عصر حاضر هستند .
سوال : انشاالله و در این حوزه ارگان ها و نهادهایی هستند که می توانند کمک کار باشند بعنوان یک کار بین بخشی قرار است این جشن ها برگزار شود با شکوه هر چه تمام تر . این دعوت از مردم هم همین اتفاق برایش می افتد یعنی ارگان ها و نهادهای مختلف با شما هستند درباره این همکاری بین بخشی هم بفرمایید که از کدام ارگان ها و نهادها و سازمان ها هم انتظار کمک و توقع دارید و هم در حال کمک رسانی هستند ؟
ظریف منش گفت: ما در داخل کشور هیچ دستگاهی نبوده که درخواستی کنیم که نقش تسهیل گری و یا زمینه سازی را برای حضور مردم داشته باشند و پا پس زده باشند ، ما وزارتخانه های مختلف ، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح ، شهرداری ها و نهادهای عمومی همه همکاری داشتند ، بنیاد در واقع نقش ایده پرداز ، هماهنگ کننده و تسهیل گر را داشته و پیوند دهنده بین مردم و سازمان ها برای استفاده از تسهیلات آنها ، همه همکاری داشتند به لطف خدا ، سازمان اوقاف ، بقعه های متبرکه ، امامزاده ها ، سازمان تبلیغات ، نهادهای حوزوی ، نهادهای دانشگاهی ، وزارت ارشاد ، همه به لطف خدا می روند تا یک حماسه بزرگی را با حضور مردم خلق کنند .
سوال : درباره صدور این تفکر ، این دیدگاه و این نگاه بنیاد بین المللی غدیر سابقه بسیار طولانی در این حوزه دارد ، درباره نگاه نظری ، درباره بسط تئوری هایی که در این حوزه وجود دارد بنیاد در این حوزه چه برنامه ریزی هایی انجام داده و چه کمک هایی می تواند بکند که در آینده هم شاهد پررنگ بودن این مراسم باشیم از طرف دیگر جوانان ، دانشجویان و دانش آموزانی که به این حوزه دعوت می شوند هم در حوزه اجرا ، هم در حوزه نظر ؟
ظریف منش با اشاره به برنامه ها تا میلاد امام موسی کاظم (ع) که تا روز مباهله انشاالله ادامه خواهد داشت افزود: برنامه های متعددی بعد از دو روز ، بعد از عید سعید غدیر برگزار می شود، برای توسعه این بحث ، غدیر یک امر و یک بعد گرامیداشت دارد که این بعد گرامیداشت و بزرگداشت ناظر بر همین جشن ها و سرور ها و مراسم مختلف است ، یک بعد دیگری دارد که پیامی است که پیامبر عظیم الشان اسلام در آن روز داشتند که فرمودند حاضران به غایبان و پدران تا روز قیامت به فرزندان برسانند و آن طرح کلی مدیریت اسلام برای جوامع است.
بزرگان اعتقاد دارند که این می تواند پیامی باشد که امروزه دنیا به آن محتاج است هم نظام ما باید بر اساس آموزه های علوی اداره بشود ، هم در میان مردم باید آموزه های فردی ، اجتماعی و ملی را که در تعالیم امیرالمومنین هست جاری و ساری کنیم ، جوانان ، زنان ، کودکان، همسران ، کسبه ، مدیران دستگاههای اجرایی با آموزه های علوی آشنا بشوند این یک ضرورتی است برای کشور ما که پرچمدار حکومت علوی است و باید در این زمینه معرفت خودمان را نسبت به این آموزه ها افزایش بدهیم.
علاوه بر جشن ، برای خارج از کشور و برای دنیا ما این پیام را داریم ، مقام معظم رهبری در جایی فرمودند که غدیر متعلق فقط به شیعه نیست، متعلق به همه جهان اسلام است و برادران اهل سنت هم که فلسفه غدیر را که برایشان بسط شود و به نتیجه رسیده باشند و درک کرده باشند و مفهوم آن را گرفته باشند آنها هم جشن می گیرند چرا که مشخص کردن این است که حکمران باید یک پارساترین فرد ، حالا ما در اعتقاد خودمان ولایت که از سوی خداوند مشخص شده ، امیرالمومنین و اولاد او ، ولی همین طور که پایین می آییم ولایت فقیه را می آییم یا در حد حتی مدیر یک مرکز کوچک هم باید رشحه ای از آن رشحه ها داشته باشد و همین طور در زندگی فردی و در زندگی فرد، همسرداری باید مطابق با زندگی امیرالمومنین و حضرت زهرا باشد ، فرزند تربیت کردن باید به جای وام گرفتن از تئوری های غربی و شرقی باید آموزه های علوی را و آموزه های اهل بیت را مدنظر قرار بدهیم و الی آخر که می توان در همه زوایا و اضلاع جامعه این را شاهد باشیم .