نخستین عصر از عصرهای فرهنگی اراک با گرامیداشت خدمات زندهیاد شیخ علی نخستین سنجانی اراکی برگزار شد.
این نشست با حضور جمعی از مدیران و فرهنگدوستان استان در مدرسه تاریخی صمصامیه بیات برگزار شد. مدیرکل آموزش و پرورش در این همایش گفت: تجلیل از مرحوم علی نخستین تکریمی است از علم و دین که نشان دهنده جایگاه والای علما در فرهنگ ایرانی اسلامی است.
نوازنی در توصیف جایگاه علمی استان مرکزی گفت: استان مرکزی مهد مفاخر و نخبگان بسیاری است و بر اساس آمار حدود یک چهارم نخبگان کشور از استان مرکزی هستند.
جیریایی رئیس حوزه هنری نیز مرحوم نخستین را از بانیان راه اندازی آموزش نوین در استان دانست.
رونمایی از نقاشی چهره مرحوم علی نخستین از برنامههای این همایش بود.
زندهیاد نخستین از شاگردان میرزا جهانگیرخان قشقایی و آخوند ملامحمد کاشی و از نزدیکان آقانورالدین عراقی بود.
او در صدر مشروطهخواهان اراک انجمن تدین را در مدرسه علمیه سپهداری تاسیس کرد. پس از تشکیل مدرسه صمصامیه از مدرسان آن و بعدتر مدیر آن شد. کتابی برای تدریس فقه در مدرسه تالیف کرد. نخستین موسس روزنامه رنجبر از اولین روزنامههای اراک و بنیانگذار اولین قرائتخانه در آن نیز هم بود.
او از افراد صاحب نفوذ در شگلگیری مهاجرت علما در جنگ جهانی اول بود و به دلیل معارضاتی که با روسها پیدا کرد، از اراک به همدان تبعید شد. پس از جنگ نخستین به موطن خود بازگشت و تا پایان عمر به معلمی مشغول بود.
در عصرِ علی نخستین، منوچهر صدوقیسها که اولبار توجه برگزار کنندگان این مراسم را به اهمیت علی نخستین جلب کرد، پیرامون شخصیت عرفانی و فلسفی او ایراد سخنرانی میپردازد. آقای عباس نخستین از اخلاف آن مرحوم و بزرگخاندان نخستین نیز به یادکرد خاطرات و ناگفتهها از زندگی زندهیاد نخستین خواهد پرداخت. آقایان احمدرضا نوازنی و محمود خدابخشی نیز در تبین جایگاه و زندگی مرحوم نخستین سخنرانی خواهند کرد.