عربستان سعودی و روسیه، بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان، روز دوشنبه کاهش تولید نفت را تشدید کردند که این اقدام باعث افزایش قیمتها شد.
این در حالی است که نگرانیهایی درباره بحران اقتصادی جهان وجود دارد و احتمال میرود بانک مرکزی آمریکا (یو اس فدرال رزرو) نرخ بهره را بیش از پیش افزایش دهد.
عربستان سعودی اعلام کرد کاهش داوطلبانه تولید نفت خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز برای یک ماه دیگر تمدید میکند تا ماه اوت را نیز شامل شود.
ریاض افزود: ممکن است این کاهش پس از آن ماه نیز تمدید شود.
بلافاصله پس از اعلام تصمیم عربستان، الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد این کشور صادرات نفت خود را در ماه اوت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.
این کاهشها برابر با ۱.۵ درصد عرضه جهانی است و میزان کل وعده داده شده توسط اوپک پلاس را به ۵.۱۶ میلیون بشکه در روز میرساند.
اوپک پلاس از قبل کاهش ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز را اجرا کرده که برابر با ۳.۶ درصد تقاضای جهانی است از جمله دو میلیون بشکه در روز که پارسال مورد توافق قرار گرفت و کاهشهای داوطلبانه ۱.۶۶ میلیون بشکه در روز که ماه آوریل مورد توافق قرار گرفت و تا ماه دسامبر سال ۲۰۲۴ تمدید شد.
در پی انتشار خبر این کاهش ها، قیمت نفت افزایش یافت به طوری که بهای برنت تا ساعت ۰۹۵۰ به وقت گرینویچ ۸۹ سنت بالا رفت و به ۷۶.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.
اوپک پلاس، که متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) و متحدانش تحت رهبری روسیه است، حدود ۴۰ درصد نفت خام جهان را تولید میکند.
این ائتلاف از ماه نوامبر پارسال به علت کاهش تقاضای چین و افزایش عرضه آمریکا، عرضه را کاهش داده تا قیمتها را بالا ببرد، ولی تاکنون نتوانسته است آن را از طیف ۷۰ تا ۸۰ دلار در هر بشکه زیاد تکان دهد.