استاد حقوق عمومی دانشگاه تهران درمورد تبعات توهین به ارزشها و مقدسان مسلمانان گفت: کشورهای اسلامی اقدامات شعاری و نمایشی مانند فراخوان سفیر را انجام میدهند، اما کافی نیست و باید اقدام جدی و اثرگذار داشته باشند.
وی افزود: از نظر جوامع پیشرفته، آزادی بیان یک آزادی مطلقی است که میتواند به مقدسات سایر ادیان و افکار و مذاهب دیگر توهین کرده و سبب نفرت پراکنی و تحریم خشونت شود درصوتیکه آزادی بیان مطلق نیست و یکی از محدودیتهای آن، احترام به عقاید مذاهب و ادیان مختلف است.
استاد حقوق عمومی دانشگاه تهران متذکر شد: حتی رسانهها و مطبوعات هم باید محدودیتهای آزادی بیان را رعایت کنند.
پروین به مبنای قانونی این محدودیتها نیز اشاره و بیان کرد: بند ۳ ماده ۱۹ و ماده ۲۰ میثاق حقوق مدنی و سیاسی، محدودیتهایی را برای آزادی بیان ذکر کرده و اینطور نیست که آزادی بیان حقی مطلق باشد و قابل جرم انگاری نباشد و توهین به یک امر مقدس مجاز شمرده شود صرف نظر از اینکه ممکن است آن امر مقدس را عدهای قبول نداشته باشند و عدهای قبول داشته باشند.
عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مقدسات، اعتقادات و آزادیها حق انسان است افزود: آزادی بیانی که موجب نفرت انگیزی و خشونت و ضرر مادی شود در هیچ یک از کنوانسیونهایی که خود غربیها ایجاد کردند اساساً مجاز شمرده نشده و بر اساس همانها نباید به مقدسات توهین شود.
استاد حقوق عمومی دانشگاه تهران تأکید کرد: آزادی بیان این است که در چارچوب عرف و قانون فرد بتواند حرفش را بیان کرده و حتی در مقام خودش ایفای نقش کند و ارزشهای مدرن دنیای امروزی محترم شمرده شود.
پروین گفت: متأسفانه شاهدیم که این کشورها از جمله دولت سوئد به افرادی که از نظر روانی وضعیت باثباتی ندارند اجازه میدهد به ارزشها و مقدسات مسلمانان اهانت کنند و به حیثیت و امنیت روانی مسلمانان هجوم ببرند.
وی درمورد تبعات توهین به ارزشها و مقدسان مسلمانان اظهار کرد: تبعات روشن است و خود اروپاییها هم میدانند از جمله اینکه نفرت انگیزی بین ملتها قطعاً صلح و امنیت جهانی را به خطر میندازد. کشورهای اسلامی اقدامات شعاری و نمایشی مانند فراخوان سفیر را انجام میدهند، اما کافی نیست و باید اقدام جدی و اثرگذار داشته باشند.