سهم ۳۳.۲ درصدی فولاد مبارکه در افزایش تولید فولاد
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه می ۲۰۲۳ میلادی حاکی از آن است که علیرغم کاهش ۵.۱ درصدی تولید جهانی فولاد، تولید فولاد کشورمان افزایش ۸.۸ درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای غلامرضا سلیمی گفت: گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه می ۲۰۲۳ میلادی (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲) حاکی از آن است که علیرغم کاهش ۵.۱ درصدی تولید جهانی فولاد، تولید فولاد کشورمان افزایش ۸.۸ درصدی را تجربه کرده و گروه فولاد مبارکه در این مدت ۳۳.۲ درصد کل فولاد کشور را تولید کرده است.
وی ادامه داد: در پنجماهه نخست سال جاری میلادی (از اواسط دی ۱۴۰۱ تا اواسط خرداد ۱۴۰۲)، ایران در مجموع ۱۳ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی، ۲.۲ درصد افزایش داشته است.
سلیمی در خصوص نقشآفرینی گروه فولاد مبارکه (شرکت فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا) در این افزایش تولید گفت: تولید گروه فولاد مبارکه در این پنج ماه به ۴ میلیون و ۳۱۲ هزار تن رسیده است که این میزان تولید ۳۳.۲ درصد کل فولاد کشور را شامل میشود.
به گفته معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه در ماه میسال جاری نیز با افزایش ۱.۷ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به یک میلیون و ۵۶ هزار تن افزایش یافته است و همین امر با تلاش سایر فولادسازان کشور شرایطی را فراهم کرد که ایران در ماهِ می، بعد از کره جنوبی به جایگاه هفتم تولیدکنندگان جهانی فولاد صعود کند.
سلیمی افزود: با رکوردهای روزانه و ماهانه به ثبت رسیده فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ و سه ماه اول سال ۱۴۰۲، شاهد این هستیم که ایران در مجموع پنجماهه همچنان جایگاه خود را در رده دهم حفظ کرده است.
گفتنی است؛ ۶۳ کشور فولادساز جهان در ماه می ۲۰۲۳ میلادی، ۱۶۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۵.۱ درصدی را نشان میدهد. همچنین فولادسازان جهان از ابتدای ژانویه تا پایان می ۲۰۲۳ میلادی، ۷۸۶ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که این میزان حاکی از کاهش ۱.۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.
از ابتدای ژانویه تا پایان می ۲۰۲۳ میلادی، چین با تولید ۴۴۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن (افزایش ۱.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی) بیشترین میزان تولید فولاد خام جهان را به خود اختصاص داد. پس از آن، هند با تولید ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام (افزایش ۵.۷ درصدی)، ژاپن با تولید ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن (افت ۵.۳ درصدی)، آمریکا با تولید ۳۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن (افت ۳.۴ درصدی) و روسیه با تولید ۳۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن (افزایش ۱.۹ درصدی) در پنجماهه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی در جایگاه دوم تا پنجم جای گرفتند.
همچنین کره جنوبی با تولید ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام (افت ۰.۴ درصدی)، آلمان با تولید ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن (افت ۴.۷ درصدی)، برزیل با تولید ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن (افت ۸.۱ درصدی)، ترکیه (کاهش ۱۹.۱ درصدی) و ایران (افزایش ۲.۲ درصدی) نیز با تولید ۱۳ میلیون تن فولاد خام در رتبههای ششم تا دهم جهان جای گرفتند.