استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد: زمینه های افزایش همکاریهای اقتصادی آذربایجان شرقی و تاتارستان بیش از پیش فراهم است.
وی با بیان اینکه سفر هیأت اقتصادی استان به روسیه و تاتارستان، گام موفقی در توسعه روابط خارجی بود ادامه داد: در این سفر، ظرفیتها، فرصتها و امکاناتی که بین آذربایجان شرقی و تاتارستان وجود دارد مورد پیگیری قرار گرفت و شناخت خوبی از وضعیت نیازمندیهای ما که باید از طریق تاتارستان تامین شود و همچنین نیازمندیهای آنها که باید از طریق استان ما تامین شود به وجود آمد.
خرّم به دیدارهای انجام شده در این سفر اشاره کرد و گفت: نشستهایی با رئیس جمهور تاتارستان و وزرای ایشان در قازان و همچنین مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی مسکو انجام شد و بازدید از مراکز تولیدی و شهرکهای صنعتی، نشست با اتاق بازگانی تاتارستان و تولیدکنندگان آنها، از دیگر برنامههای این سفر بود.
استاندار آذربایجان شرقی در خصوص توافقات انجام یافته در این سفر نیز گفت: به رغم اینکه در این نشستها مسائل کلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، نشستهای مختلفی بین تولیدکنندگان ۲ طرف هم تشکیل و منجر به توافقات خوبی در حوزههایی مانند تولید و تامین غلات، روغن، صنایع الکترونیکی و صنایع دانش بنیان شد.
خرّم به برنامههای هیأت اقتصادی و تجاری استان در مسکو نیز اشاره کرد و گفت: در مسکو با مسئولان شهرداری و گردشگری این شهر و همچنین با برخی مسئولان بانکی مستقر در مسکو نشستهایی برگزار شد که همه اینها موجب شد تمام ظرفیتهای آذربایجان شرقی و تبریز به خوبی معرفی شود.
جمهوری تاتارستان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه ۲ رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد و ۶۷ هزار و ۸۴۷ کیلومتر مربع مساحت دارد که تقریبا برابر با مساحت ۲ کشور بلژیک و هلند است.
این جمهوری از ۱۷۳ ملیت و قوم تشکیل شده است که تاتارها و روسها اکثریت را تشکیل میدهند.
۲۵ درصد کل اقتصاد تاتارستان از تولید نفت ۲۱ درصد از فراوردهای نفتی ۲۱ درصد از صنایع ماشین سازی ۱۶ درصد از صنایع پتروشیمی و بقیه از تولیدات کشاورزی تامین میشود.