پژوهشهای جدید نشان میدهد تنهایی و منزوی بودن افراد بیش از بی تحرکی و ورزش نکردن، به سلامت قلب آنها آسیب میرساند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی ویون هند در مطلبی به آثار سوء دوری از جامعه و خودداری از معاشرت با دیگران پرداخت. در این گزارش به پژوهشهایی استناد شد که به بررسی آثار مخرب تنهایی بر سلامت قلب و عروق افراد پرداخته شده است.
یک پرسش قدیمی با این مضمون که آیا تنها هستید، هرگز کهنه و قدیمی نمیشود. در دنیای امروزی، تنهایی به یک عارضه همه گیر تبدیل شده است. این وضعیت، عارضه جانبی انزوای اجتماعی است که ناشی از تغییرات امروزی در سبک زندگی است. حتما تا کنون با مقالاتی برخورد کرده اید که به شما میگویند چگونه بر تنهایی غلبه کنید یا وقتی احساس تنهایی میکنید چه کاری باید انجام دهید. تمریناتی وجود دارد که برای غلبه بر تنهایی و انزوا بویژه در هنگام دورکاری توصیه میشود. تحقیقات جدید در این باره گویای واقعیتهای قابل تاملی است. به استناد این پژوهش ها، آثار تنهایی برای قلب شما بدتر از ورزش نکردن است. تنهایی ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در بیماران دیابتی افزایش دهد. خطرات تنهایی در زمینه ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، در مقایسه با ورزش نکردن یا حتی سیگارکشیدن نیز بیشتر است. منظور از بیماریهای قلبی-عروقی، وضعیتی است که رگهای خونی تغذیه کننده قلب، باریک یا مسدود میشوند. نتایج این تحقیقات جدید در مجله قلب اروپا منتشر شده است. این یافته ها، زنگ خطری برای انسانها درزمینه آثار سوء تنهایی است و به ما یادآور میشود که وجود روابط اجتماعی جدی تا چه اندازه حائز اهمیت است.
پروفسور لوک چی، نویسنده این مقاله، گفته است که به نظر میرسد کیفیت تماسهای اجتماعی برای سلامت قلب در افراد دیابتی، از تعداد این تماسها اهمیت بیشتری دارد. نباید اهمیت تاثیرات تنهایی را درباره سلامت جسمی و عاطفی افراد کم اهمیت جلوه داد. پژوهشگران در این تحقیق، دادههای بانک زیستی انگلیس را مطالعه کردند که یک پایگاه اینترنتی برخط ازسوابق پزشکی و سبک زندگی درباره بیش از نیم میلیون انگلیسی است.
پژوهشگران دادههای افراد مدنظرشان ازجمله بیش از ۱۸۰۰۰ بزرگسال را در گروه سنی ۳۷ تا ۷۳ سال بررسی کردند. پژوهشگران ازطریق پرسشنامه سعی کردند تعیین کنند که افراد چقدر تنها هستند و جنبههای دیگر زندگی آنها مانند رژیم غذایی و فشار خون، سیگار کشیدن و امثال آن نیز بررسی شد. این تحقیق درمدت ده سال انجام شد. افرادی که در این تحقیق حضور داشتند در ابتدای مطالعات بیماری قلبی نداشتند و صرفا دیابت داشتند، اما در طول ۱۰ سال بیش از ۳۰۰۰ نفر از این افراد به بیماری قلبی مبتلا شدند. مشخص شد افرادی که درنظرسنجیها، نمره آنها درزمینه تنهایی، بیش از دیگران بود، احتمال ابتلای آنها به بیماریهای قلبی، ۲۶ درصد بیشتر از افراد دیگر بود؛ بنابراین توصیه میشود بیماران دیابتی که احساس تنهایی میکنند، سعی کنند با پیوستن به یک گروه یا کلاس آموزشی با این وضعیت مقابله کنند و بکوشند با افرادی که علایق مشترکی دارند دوست شوند.
درعین حال، در ارزیابی وضعیت بیماران دیابتی، یکی از پرسشهایی که باید به صورت مرسوم پرسیده شود، وضعیت آنها از نظر تنهایی است.
درعین حال، یافتههای این تحقیقات بار دیگر اهمیت مراقبت از سلامت روانی و عاطفی افراد را برجسته میکند. اگر احساس تنهایی میکنید به دنبال دریافت کمک بروید و تصور نکنید تنهایی بخشی از زندگی شماست. تنهایی نباید تحت هیچ شرایطی به مسئلهای عادی تبدیل شود. تنهایی بیش از آنچه تصور کنید بر زندگی شما تأثیر میگذارد. اهمیت ارتباطات اجتماعی را نادیده نگیرید. در دوران همه گیری کرونا، انزوا به یک امر عادی تبدیل شد، اما همهگیری تنهایی باید قبل از اینکه همه چیز از کنترل خارج شود، مهار شود.