در پایان نشست دو روزه سران ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، تصمیم گرفته شد این اتحادیه وابستگیهای حیاتی و خطرها را کاهش بدهد و در صورت لزوم در روابط خود تنوع ایجاد کند.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۹، چین را هم شریک و هم رقیب خود میداند. از زمان حمله روسیه به اوکراین و با توجه به روابط بسیار نزدیک مسکو با پکن، اروپاییها هر چه بیشتر درمورد چین محتاطانه عمل میکنند.
در پایان نشست دو روزه سران ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، این گونه نتیجه گیری شد که این اتحادیه وابستگیهای حیاتی و خطرات را کاهش بدهد و در صورت لزوم در روابط خود تنوع ایجاد کند.
رهبران اروپا تلاش کردند در جبههای واحد گرد هم آیند و این در حالی است که اختلافاتی به ویژه میان فرانسه و آلمان که منافع تجاری مهمی در چین دارند از یک سو و لیتوانی که تحت تحریمهای اقتصادی چین قرار گرفته است، از سوی دیگر، وجود دارد.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان در پایان این نشست گفت: ما باید از وابستگیهای راهبردی پرهیز کنیم؛ چندین سال طول میکشد تا شرکتها در یافتن شرکای خود تنوع ایجاد کنند، اما همکاریهای اقتصادی که از نظر سیاستهای آب و هوایی و امنیت غذایی بسیار ضروری هستند، پا برجا خواهند ماند.
کایا کالاس، نخست وزیر استونی نیز در پایان این نشست گفت: من یک لیبرال و طبیعتا موافق با گشایش در بازارها هستم، ولی در عین حال، شاهد آن هستیم که به برخی شرکا که ارزشهای مشابه با ما ندارند، وابستگی پیدا کرده ایم و چه اتفاقاتی رخ میدهد.
بیست و هفت عضو اتحادیه اروپا در این نشست بار دیگر از چین خواستند بر روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین فشار بیاورد. اتحادیه اروپا همچنین درمورد تنشهای فزاینده در تنگه تایوان به شدت ابراز نگرانی کرد.