مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی گفت: این سکو یکی از بزرگترین و سنگینترین سکوهای پارس جنوبی است که ۳۲۰۰ تن وزن دارد جابهجایی این سکو از دریا نیازمند مهندسی پیچیده بود که به همت متخصصان ایرانی به ثمر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدحسین متجلی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی با حضور در برنامه روزی نو رادیو اقتصاد درباره جزئیات نصب سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی توضیحاتی ارائه کرد.
سوال: آیا این خبر درست است که نصب این سکو ۲۰ سال طول کشیده است؟
متجلی: وزارت نفت از سال ۱۳۷۹ یعنی مدت ۲۰ سال، به راه اندازی و احداث سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی مشغول است.
سوال: گفته شده است این طرح با اقداماتی ابتکاری که در دنیا کم نظیر است به سرانجام رسیده است، در خصوص این اقدامات توضیحاتی میفرمایید؟
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی: در این طرح تمام سکوها یا سازههای دریایی از خشکی به دریا حمل و نصب است سپس عملیات راه اندازی این سکوها شروع شده است، اما اولین نکتهای که مطرح است دانش برچیدن سازههای دریایی است که اولین تجربه شرکت پارس جنوبی است. طبق دستور مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران سکوی ۱۲ که یکی از بزرگترین و سنگینترین سکوهای پارس جنوبی با ۳۲۰۰ تن وزن که روی ۱۲ سی طراحی شده برداشته و بر ۱۱ سی با اصلاحاتی که انجام شد، نصب شد.
سوال: این جابه جایی در آبهای بین المللی یا در آبهای ایران صورت گرفت؟
متجلی: بلوک گازی فاز ۱۱ پارس جنوبی مرزیترین بلوک گازی ایران در جنوب کشور است. هر کدام از این فازها ۱۲ حلقه چاه تولیدی و دو سکوی تولید گاز دارند. به علت این که ساخت هر سکو ۳ تا ۵ سال طول میکشد، سکوی ۱۲c را جابهجا کردیم تا در فاز ۱۱ به کار گرفته شود.
سوال: امکان دارد از این به بعد شاهد طراحی، مهندسی و استفاده از امکانات سازهای در صنایع نفت باشیم؟
متجلی: بله دانش برچیدن سازههای دریایی در دنیا با توجه به اهمیت پاکسازی و ایمن سازی محیطهای دریایی در پایان دوره برداشت از مخازن هیدروکربوری، دانش پیشرفته و تخصصی است که شرکتهای پیشگام در صنعت فراساحل در زمینه نفت و گاز در حال توسعه آن هستند. شرکت نفت و گاز پارس هم به عنوان نماینده شرکت ملی نفت در توسعه میادین گازی پارس جنوبی برای اولین بار با بهره گیری از توان تخصصی شرکتهای داخلی پس از این ۲۰ سال زمان که از دست رفت، توانست اولین گام را با نصب این سکو بردارد.
حفاری چهار حلقه چاه هم که در دستور کار است تا پس از تکمیل شدن و راه اندازی آنها افزایش تولید گاز داشته باشیم.