تنها بندر اقیانوسی ایران، که همواره میزبان بازرگانانی فراوان از سراسر کشور، برای تجارت آبزیان است، بومیان صیادش همچنان درگیر مجوزی هستند که سوخت حرکت قایق هایشان را تامین کند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان،️ از آنجایی درآمد مردم ساحل نشین به دریا وابسته است، نداشتن مجوز صید یکی ازمهمترین مشکلات ودغدغه چندین وچند ساله صیادان سیستان وبلوچستان است، که حالا با کاغذ بازی اداری و پیچیده شدن صدور مجوز صید، نه تنها شرایط صیدوصیادی برای صیادان سخت شده است، بلکه معیشت و درآمدشان را نیز به خطر انداخته است.
زردکوهی که یکی از صیادان وصاحبان لنجصیادی است در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما،ضمن بیان مشکلات جامعه صیادی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: قیمت هرلنج صیادی چیز بین 20 تا 30میلیارد تومان است ودر هر لنج 20نفر به عنوان جاشو و ناخدا (صیاد) امرارمعاش میکنند،اماچون مجوزصید ندارند،هیچ ضمانت شغلی برایشان وجود ندارد.
این صیاد چابهاری افزود: تعداد بسیار زیادی از لنج وقایقهای صیادی در سیستان و بلوچستان نه بیمه دارند ونه مجوز صید، اما صیادان و با در همین قایق های بدون مجوز و بدون بیمه برای کسب روز حلال دل به دریا میزنند.
وی گفت: در فصل صید، هر لنج که برای صید به دریا میرود بیش از2ماه طول میکشد تا به ساحل برگردد و دراین مدت امکان تغییر شرایط جوی ومتلاطم شدن دریا وجود دارد و هیچ گونه تضمینی هم نیست که آیا این صیادان و لنج ها بسلامت به ساحل برگردند یا خیر.
اینصیاد چابهاری گفت: از آنجایی که در استان ما بحث قاچاق سوخت بسیار پررنگ است وچون مجوزهای لنج صیادی سهمیه سوخت بسیار زیادی دارند، این مجوزها در بازار سیاه با قیمت های میلیاردی خرید وفروش میشوند تا بتوانند سوخت این مجوزها رو دریافت و قاچاق کنند واین،شرایطِ دریافت مجوز را برای صیادان واقعی، بسیار سخت کرده است.
همچنین عطاالله رئیسی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما،اظهار کرد: در آبهای سیستان وبلوچستان 2500 شناور صیادی ازنوع کلاس لنجو قایق مشغول به صیدوصیادی هستند، که در دو سال گذشته فقط برای 300فروند شناور موافقت اصولی مجوز،صادر شده است.
وی گفت: برای ساماندهی قایق ها و لنج های صیادی بدون مجوز دولت به الکترونیکی کردن مجوزهای صیدوصیادی روی آورده است که باراه اندازی این سامانه، مشکل صیادانبزودیحلمیشود.
لازمبه ذکر است صیادان استان سیستان و بلوچستان در صید ماهیان صنعتیکشور وتکمیل زنجیره تولید سهم بسیار زیادی دارند، استان سیستان وبلوچستان در غرب اقیانوس هند در رتبه نخست و در کل اقیانوس هند در رتبه دوم قرار دارد، اما سهم این صیادان در داشتن محوز صید، ناچیز است.