بر اساس محاسبات منابع طبیعی، عملکرد مطلوب سازههای آبخیزداری در جنوب کرمان، ذخیره ۲۰۰ میلیون مترمکعبی روان آبهای پس از باران را در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاسم رحیمی نیا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در ارتباط تصویری با برنامه میز اقتصاد عصر جمعه شبکه خبر، از موفقیت آمیز بودن طرحهای آبخیزداری اجرا شده در مناطق کویری خبر داد و گفت: با عملکرد موفق سازههای آبخیزداری، نه تنها آسیبهای سیل کاهش یافت، بلکه حجم قابل توجهی از بارشها به شکل مطلوبی مدیریت شد.
وی با بیان اینکه در بارشهای خردادماه امسال دو سیلاب در جنوب کرمان جاری شد، افزود: در منوجان و زهکلوت، تنها در ۲۴ ساعت حدود ۲۵۷ میلیمتر بارندگی رخ داد که طبق محاسبات، هدر رفت ۵ میلیارد متر مکعبی آب را در پی داشت، اما با عملکرد هزار سازه آبخیزداری که اخیرا در منطقه اجرا شده است، بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب، مدیریت شد.
به گفته مدیران منابع طبیعی کرمان، محاسبات پس از بارشهای اخیر کارشناسان نشان داده است که در مناطقی مانند زه کلوت، فاریاب و کهنوج که در آنها طرحهای آبخیزداری بصورت کامل اجرا شده است، خسارات سیل حدود ۴۰ تا ۷۰ درصد نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
این اعداد و ارقام امید بخش از فواید و آثار مثبت آبخیزداری در حالی اعلام میشود که با وجود تاکیدات مکرر در اسناد بالادستی، تاکنون در کمتر از ۲۰ درصد از مناطق سیل خیز جنوب استان کرمان طرحهای آبخیزداری اجرا شده است.
به گفته مسئولان سازمان منابع طبیعی، همین میزان اجرای طرحهای آبخیزداری در این مناطق نیز، علاوه بر تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، روستاهای پایین دست و شهر کرمان را در برابر سیلابها تا حد چشمگیری ایمن کرده است.
رحیم نیا درباره وضعیت اجرای طرحهای آبخیزداری در کرمان گفت: در جنوب کرمان ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار سطح حوزههای آبخیز وجود دارد که در ۷۰۰ هزار هکتار از این اراضی عملیات اجرای طرحهای آبخیزداری در حال اجراست.