بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی اقدام دولت سوئد در صدور مجوز اهانت به قرآن را به شدت محکوم کردند.
تظاهر کنندگان خشمگین که در مقابل ساختمان سفارت سوئد در منطقه صالحیه بغداد تجمع کردند، خواستار اخراج سفیر سوئد شدند. این درحالی است که منابع آگاه خاطر نشان کردند، دهها نفر از تظاهر کنندگان خشمگین در راستای بیان عصبانیت خود از سوزاندن نسخهای از قرآن کریم در روز عید قربان به سفارت سوئد یورش بردند، سپس با رسیدن نیروهای امنیتی به آرامی از ساختمان سفارت خارج شدند.
کشورهای عربی و اسلامی به صورت پی در پی جنایت سوزاندن قرآن کریم در مقابل مسجد مرکزی استکهلم در اولین روز عید قربان را محکوم کردند. وزارت خارجه ایران این جنایت را محکوم کرد، به طوری که حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در صفحه توتیری خود از دولت سوئد به دلیل صدور مجوز سوزاندن قرآن کریم انتقاد کرد. امیر عبداللهیان تاکید کرد این اقدامات توهین آمیز هیچ ارتباطی با آزادی بیان ندارد بلکه باعث افزایش افراطی گرایی و تفرت میشود.
از سویی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به نوبه خود از دولت سوئد به دلیل صدور مجوز برای سوززاندن قرآن به شدت انتقاد کرد. وی تاکید کرد کشور ترکیه به نمادهای تکبر غربی یاد میدهد که اهانت مقدسات مسلمانان آزادی عقیده نیست.
همچنین الازهر مصر نیز از تمامی ملتهای اسلامی و عربی و صاحبان وجدان بیدار خواست تا برای یاری رساندن به قرآن کریم تمامی محصولات سوئدی را بار دیگر تحریم کنند.
سازمان بین المللی حقوق بشر طی بیانیهای ضمن محکومیت اقدام یکی از افراطیها به سوزاندن نسخهای از قرآن کریم در سوئد، تکرار این اقدام از سوی بیماران روانی و افراطی را رد کرد.
این سازمان همچنین تاکید کرد، این جنایت علاوه بر اینکه باعث افزایش نفرت میشود، با ارزشهای با فضیلت و انسانی که خواستار احترام به ادیان هستند، در تعارض است.
همچنین در این راستا کشورهای عربی و اسلامی دیگری نیز این جنایت را محکوم کردند و سفیر سوئد را در برخی از این کشورها فراخواندند.