سازمان جهانی دیدهبان جنگلها اعلام کرد: از بینر فتن جنگلهای بارانی استوایی با سرعتی معادل از دستدادن مساحتی به اندازه ۱۱ زمین فوتبال در هر دقیقه، شتاب بیشتری گرفته است و سالانه میلیاردها تن دیاکسیدکربن در جو آزاد میشود.
در این میان کشورهای برزیل و جمهوری دموکراتیک کنگو بیشترین تلفات را داشتند و در غنا و بولیوی نیز با افزایش سریع نابودی جنگلها روبهرو هستیم، اما اندونزی و مالزی موفق شدند میزان تلفات اولیه جنگلها را نزدیک به سطوح پائین نگه دارند.
سازمان جهانی دیدهبان جنگلها همچنین اعلام کرد: دادههای جدید نشان میدهد که جامعه جهانی در اجرای تعهدات اصلی خود از جمله تعهد ۱۴۵ کشور در اجلاس تغییرات آبوهوایی COP ۲۶ سازمان ملل در گلاسکو برای متوقف کردن و معکوس کردن ازدستدادن جنگلها تا سال ۲۰۳۰ باتوجهبه اهمیت آن در مبارزه با تغییرات اقلیمی و ازدستدادن تنوع زیستی، شکستخورده است.
بر اساس این گزارش مشخص میشود تلفات اولیه جنگلها در برزیل با ۱۵ درصد افزایش بیشتر در منطقه آمازون بود که جنگلزدایی و نابودی پوشش گیاهی در این مناطق در بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۵ بوده است.
علاوه بر این گسترش کشاورزی کالایی و بهویژه کاشت دانههای سویا، عامل اصلی ازبینرفتن جنگلها در بولیوی بود که افزایش ۳۲ درصد را تجربه کرده است.
به گفته سازمان جهانی دیدهبان جنگلها، نزدیک به ۴ هزار مایل مربع از جنگلهای بولیوی برای ایجاد زمین جهت کشت سویا از سال ۲۰۰۰ قطع شده است و نیشکر، ذرت و دامداری نیز سایر عوامل نابودی جنگلهای این کشور بودند. از سوی دیگر آتشسوزیهای انسانی مسئول حدود یکسوم از تلفات جنگلها بوده است.
بر اساس این گزارش، اندونزی، مالزی، کاستاریکا، چین، ساحل عاج، ویتنام، گابن و ماداگاسکار کشورهای دیگری بود که در سال ۲۰۲۲ تلفات جنگلها را بهشدت کاهش دادند.