کوچک زاده با معرفی برنامههای رادیوگفت وگو در هفته امامت و ولایت گفت: تبیین نقش و جایگاه ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی و معرفی ابعاد شخصیتی امیرمومنان به منظور الگو سازی برای جامعه به منظور تبیین مفهوم ولایت از محورهای برنامه سازی رادیو گفت و گوست.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، رضا کوچک زاده تهمتن مدیرشبکه رادیویی گفت وگو با بیان این که ۱۰ ذی الحجه آغاز دهه امامت و ولایت در جامعه شیعیان است، گفت: فرهنگ سازی از ضروریات کار رسانه است و دهه ولایت فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ ولایی و بازگویی حقیقت دین و امامت در ساختار دینی است. به همین مناسبت رادیو گفت وگو به عنوان یک رسانه پیشگام برای دهه ولایت برنامههای متنوعی را تدارک دیده، و در این دوره زمانی تلاش میشود اطلاعات، دانش و آگاهی مخاطب از نظر شناختی نسبت به موضوع ولایت افزایش دهیم.
کوچک زاده با اعلام این خبر که جدول پخش رادیو گفت وگو با تمرکز ویژه بر افزایش بصیرت سیاسی و دینی میان آحاد مختلف جامعه اسلامی به ویژه جوانان و نخبگان پیرامون این موضوع تلاش دارد، الگو سازی برای آحاد جامعه به ویژه جوانان با معرفی ابعاد شخصیتی امیرمومنان حضرت علی ع و ایجاد و تقویت وحدت و وفاق ملی با تبیین نقش و جایگاه ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی را در دستور کار برنامه سازی قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه برنامه وصال عشق در روز عید قربان به روی آنتن میرود، افزود: آداب قربانی کردن، اصل قربانی کردن چیست؟ تفسیر آیه ۳۷ سوره حج در ادیان مختلف و ادیان ابراهیمی (ع)، قربانی کردن هر آنچه انسان را از خداوند دور میکند، اهمیت غدیر، نقش ائمه معصومین در جامعه اسلامی، ولایت پذیر بودن و تفسیر آیه ۳ سوره مائده از مضامین اصلی این برنامه است.
وی تصریح کرد: ایجاد، تقویت و یا تغییر نوع باور و نگرش، گرایش، تمایل و عاطفه مخاطبان به سمت موضوع از اهداف نگرشی برنامههای این دهه رادیو گفتگو است تا بتواند منجر به ایجاد و یا تقویت رفتار مثبت و حذف یا تضعیف رفتار نامطلوب در جامعه ایرانی -اسلامی شود.
کوچک زاده در ادامه برنامههای شبکه در این ایام را برشمرد و عنوان کرد: دعای عرفه با درون مایه خود که اعتراف به یگانگی خداوند، ستایش و یادآوری نعمتهای بی پایان او، صلوات بر پیامبر و آل ایشان و طلب عفو و بخشش است در روز عرفه از رادیو گفتگو پخش خواهد شد همچنین در تمامی روزهای این دهه برنامهای تحت عنوان «عین القلم» به شرح عهد نامه مالک اشتر در نهج البلاغه، میپردازد.
مدیر شبکه رادیویی گفت وگو افزود: «بر بال سخن» در یک برنامه ۳۰ دقیقهای، سخن بزرگان در خصوص ولایت و امامت را بیان میکند، برنامه «در ساحل سخن» در دو قسمت ۴۵ دقیقهای و «در امتداد نور» در ۱۸ قسمت ۵ دقیقهای نگاهی به خطبههای نهج البلاغه دارد و «ذبیح عشق» در خصوص ارتباط عرفه و عید قربان به روی آنتن میرود.
کوچک زاده با بیان این که برنامه «از میقات تا میعاد»، مفهوم، معنا و فلسفه عید قربان را تشریح میکند، اظهار کرد: «طواف عشق» یک مجموعه ۳ ساعتی در قالب مجله رادیویی است که نگاهی نو به مناسک حج دارد و وجه تسمیه عید قربان و سبقه تاریخی آن، آثار تعلیمی مناسک حج در زندگی بشر، مفهوم حج به لحاظ لغوی و اصطلاحی و تفسیر اعمال مناسک حج را مورد بررسی قرار میدهد.
وی در ادامه گفت: برنامه «نور علی نور» در یک قسمت یک ساعته گفتگو محور، خطبه غدیر را مورد بحث قرار میدهد، «سلسله موی دوست» با سرلوحه قرار دادن این که " غدیر مانیفست هدایت اسلامی است " به موضوع عید سعید غدیر خم، واکاوی اندیشههای اعتقادی، اهمیت این عید و بازخوانی چند بخش از خطبه غدیر میپردازد و «نور ولایت» به مناسبت میلاد ولادت امام علی النقی (ع) به روی آنتن میرود و «گفتگوی روز» در دو قسمت به شرح زیارت جامعه کبیره میپردازد.
این مدیر رادیویی تاکید کرد: «راه روشن» در ۹ برنامه مروری بر نقش و شان مردم نزد حضرت علی (ع) در حاکمیت دارد و برنامه ۱۱ قسمتی «عین القلم» عهد نامه مالک اشتر در نهج البلاغه را تشریح مینماید.
کوچک زاده با بیان این که رادیو گفت وگو در این دهه علت نامگذاری اعیاد قربان و غدیر را در برنامه «گفتگوی فرهنگی» با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار میدهد، عنوان کرد: برنامههای «مست میناب» و «سروش ولایت» در یک قسمت به صورت ویژه برنامه در عید سعید غدیرخم خواهند بود که موضوع اتحاد و غدیر خم، وحدت در کلام امیرمومنان علی (ع)، اهمیت غدیر و نقش سرنوشت ساز معصوم (ع) در جامعه را به گفتگو خواهند نشست.
وی خاطر نشان کرد: یک «جرعه از غدیر» در ۲ قسمت به این موضوع میپردازد که چرا غدیر به عنوان عید الهی شناخته میشود و همراه با برنامه «قدر غدیر» که در یک قسمت پخش میشود تمسک به ولایت حضرت علی (ع) و رابطه عید غدیر با جایگاه ولایت را شرح میدهد.
مدیر رادیو گفت وگو ضمن بیان نقش رسانه در زنده نگهداشتن این دهه گفت: دهه ولایت و امامت به فاصله زمانی «عید قربان» تا «عید غدیر خم» گفته شده و زمانی ارزشمند برای مسلمان خصوصاً شیعیان محسوب میشود، زیرا عید قربان روز ثبوت عشق و تسلیم، روز رهایی از تعلقات غیرخدایی و دلبستگیهای دنیوی برای دل سپردن به رضایت پروردگار سبحان است و عید غدیر، عید کمال دین و روز عهد و میثاق با رب جلیل است. تقارب این دو عید عظیم، حلاوتی دوچندان دارد؛ چرا که باری دیگر بر ما این حقیقت را یادآور میشود که راهِ پیمودن مسیر تقرب به سوی خداوند سبحان و رسیدن به کمال، جز با رهایی از تعلقات دنیایی و تمسک به ائمه اطهار، امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه قربان و غدیر نسبت مقدمه و ذی مقدمه با هم دارند، افزود: این بدان معناست که تا مقدمه پدیدار نشود، ذی مقدمه حاصل نمیشود که هنگام بررسی مناسک حج، متوجه میشویم که از نظر جغرافیایی، نسبت سرزمین قربانی کردن به سرزمین غدیر خم این است که در حجة الوداع، حجاج در سرزمین منا قربانی انجام دادند و بعد در مسجد الحرام در کنار کعبه مناسک خود را تمام کردند؛ با این که مناسک خود را تمام کردند، اما آیه «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ» هنوز نازل نشده بود، پس هنوز باید اتفاقی بیفتد، یعنی باید در یک سرزمین دیگری به نام غدیر خم و در یک زمانی دیگری که پس از مناسک حج است، این آیه نازل میشد، پس مناسک حج و قربانی کردن به عنوان عبادت است و مقدمهای برای رسیدن به رشد که اتمام و اکمال آن در غدیر خم حاصل میشود.
گفتنی است علاقه مندان میتوانند برای آشنایی بیشتر با کنداکتور زمانی و محتوایی رادیو گفت وگو و اطلاع از زمانهای پخش این برنامهها به سایت این شبکه به http://radiogoftogoo.ir موج fm ردیف ۱۰۳.۵ مگاهرتز با نصب برنامه کاربردی ایرانصدا شنونده برنامههای این شبکه باشند. سامانه ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ هم برای جهت دریافت نظرات و پیامهای شما بصورت ۲۴ ساعته فعال است.