مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی از ساخت پایگاه ملی اطفاء حریق جنگلها و مراتع در غرب فارس خبر داد و گفت: این پایگاه در منطقه کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت راه اندازی میشود.
قنبری با بیان اینکه برای ساخت این پایگاه که شامل پد هوایی، سایت اداری، آموزش و مانور عملیاتی خواهد بود؛ ۳۸ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی تخصیص داده شده است، گفت: چهار پایگاه فرعی اطفاء حریق در سایر مناطق جنگلی فارس احداث میشود.
او همچنین از بازسازی و احیای مناطق آسیب دیده از فعالیتهای معدنی در همه نقاط فاقد پوشش و کم پوشش گیاهی خبر داد و گفت: براساس قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، پروژههای احیایی و بازسازی شامل عملیات درختکاری، جنگل کاری، بیومکانیکی و مکانیکی و نیز احداث پروژههای آبخیزداری در عرصههای تخریب شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی با اشاره به چشمانداز احیاء عرصههای تخریب شده از فعالیتهای معدنی هم گفت: سال گذشته ۳۰۰ هکتار از این عرصهها احیا و بازسازی شد و امسال نیز پیش بینی میشود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هکتار از این عرصهها احیا و بازسازی شود.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در این جلسه گفت: عملیات احیاء و بازسازی عرصههای منابع طبیعی به لحاظ قانونی برعهده منابع طبیعی بوده و تخریبهای معدنی باعث حساسیت زیاد دستگاههای نظارتی شده است.
محمد میرزایی افزود: مهمترین اولویت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اجرای پروژههای حفاظتی و احیاء مناطق مختلف کشور است؛ برای این مهم نیازمند نیروی انسانی و اعتبار بیشتری هستیم.
میرزایی با بیان اینکه بخش اعظمی از فعالیتهای این مجموعه با تلاش کارکنان این دستگاه اداره میشود خواستار استخدام نیروهای جدید و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی این مجموعه شد.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به برخی اقدامات انجام شده برای حفاظت از عرصههای طبیعی این استان، گفت: احیاء و بازسازی معادن سال ۱۴۰۱ بر اساس ماده ۱۷ و مشارکتی، در ۵۴۰ هکتار از عرصههای منابع طبیعی شهرستانهای شیراز، ارسنجان، لامرد، آباده ولارستان انجام شد.