رئیس پلیس آگاهی استان البرز گفت: در خرداد ماه موضوع مسمومیت تعدادی از شهروندان با مشروبات الکلی خبرساز شد که تعدادی به علت مصرف مشروبات الکلی فوت کردند و با ورود به موقع پلیس و دستگیری نفراتی که در این موضوع دخیل بودند از عرضه این مشروبات الکلی تلقبی پیشگیری شد.
سوال: با توجه به این که در استانهای دیگر هم موارد مشابهی گزارش شده است و به نظر میرسد که محدود به یک استان خاص نبوده است گزارش همکاران شما از استانهای دیگر چکونه است؟
سرهنگ شجاعی: با توجه به این که همه افرادی که در این موضوع دخیل بودند شناسایی و دستگیر شدند و موضوع کاملا کنترل شده و مورد جدیدی هم که مربوط به این موضوع باشد از طریق دانشگاه علوم پزشکی گزارش نشده است به نظر میرسد موضوعی که در استانهای دیگر به وجود آمده است هیچ ارتباطی با موضوع استان البرز ندارد و تحقیقاتی که از متهمان به عمل آمد همه مشروباتی که مجرمان تهیه کرده بودند توقیف و ضبط شده است.
سوال: بفرمایید خانوادهها میتوانند شکایت بکنند، پیگیری داشته باشند، وضعیت از نظر حقوقی به چه ترتیب است؟
سرهنگ شجاعی: خانوادههایی که عزیزانشان را از دست داده اند میتوانند به پلیس آگاهی استان البرز و یا شعبه ۱۳ بازپرسی دادسرای عمومی جناحی مراجعه کنند و شکایت خود را ارائه بدهند و همچنین افرادی هم که بر اثر مصرف مسموم شدند آنها هم میتوانند به خاطر آسیبی که دیدند شکایتشان را ارائه بدهند.
سوال: چقدر مواجه میشوید با موارد این چنینی و تا الان آیا با این تعداد مسمومیت مواجه شده بودید یا نه؟
سرهنگ شجاعی: تاکنون با این تعداد مواجه نبودیم، ولی اگر پلیس و مجموعه قضایی به موقع وارد نمیشد قطعا تعداد از این بیشتر میشد، چون با توجه به این مشروباتی که کشف کردیم اگر وارد بازار میشد و عرضه میشد آمار فوتیها و مسمومیتها بیشتر از اینها میشد، چون حجم آنها تقریبا نزدیک به ۷ هزار لیتر بوده است که با ورود به موقع پلیس توقیف و جلوی پخش آن گرفته شد.
سوال: کسانی که سازندگان این نوع نوشیدنیها هستند آیا خودشان میدانند که چه چیزی عرضه میکنند یا نه بی اطلاع هستند و نمیدانند چه عواقبی برای عدهای که مصرف میکنند خواهد داشت؟
سرهنگ شجاعی: البته تهیه، عرضه، و توزیع این نوشیدنیها از نظر قانونگذار ممنوعیت دارد و تخلف است و کسانی که اینها را تولید میکنند در جایی که نباید این کار را انجام میدهند گاهی در منازلشان یا در کارگاهی که به صورت غیرمجاز اجاره میکنند و قطعا هم از عواقبش خبر دارند مگر میشود از عواقب آن خبر نداشته باشند؟ اینها میدانستند و تقریبا خواسته این کار را انجام دادند و بیشتر هم بحث سودجویی است و به این خاطر که کمتر هزینه کنند آمدند از الکلی که متانول هست استفاده کردند که متاسفانه این مشکلات پیش آمد.
سوال: آیا قوانین موجود بازدارنده است برای افرادی که مبادرت به ساخت غیرقانونی چنین نوشیدنیهایی میکنند؟
سرهنگ شجاعی: بله قطعا با توجه به این که کارگروه ویژهای که در مجموعه دادگستری استان البرز به ریاست شخص مدیرکل محترم آقای دکتر فاضلی تشکیل شده قطعا در برنامه هایشان این موضوع هست و به صورت ویژه پیگیری میکنند و برخورد خواهند کرد.
وی افزود: بر اساس آمار پزشکی قانونی، تلفات ناشی از مشروبات الکلی تقلبی در سال ۱۴۰۱، ۶۴۴ نفر بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است که امیدواریم با اطلاع رسانیهایی که میشود این تعداد به صفر برسد و ما شاهد هیچ مرگی ناشی از مصرف الکل نباشیم کما اینکه از نظر شرعی هم استفاده این نوشیدنیها حرام است.