مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان از صفر شدن میزان صادرات برق از استان برای عبور از پیک تابستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، محمود دشت بزرگ گفت: اولویت اول برای تامین برق مردم استان هستند و در حال حاضر صادرات برق به صفر رسیده است، زیرا ایده و سیاست کلی وزارت نیرو بر این است که اولویت با مصرف داخلی است ؛ دو خط صادراتی از خوزستان به عراق داریم، اما در حال حاضر هیچ برقی به عراق صادر نمیشود.
دشت بزرگ عنوان کرد: به هیچ وجه در تابستان برق صنایع قطع نمیشود بلکه براساس تفاهمهای انجامشده تغییرات و الگوهای متفاوتی پیشنهاد میشود تا مصارف به ساعتها و ماههای غیر پیک جابجا شود، اما از نظر میزان مجموع مصرف انرژی در کل سال این میزان تغییر نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت برق منطقهای بیش از ۱۰۰ پروژه در استان در دست اقدام دارد که متناسب با منابع این پروژهها اجرایی میشوند گفت : این طرحها پس از اجرا به تقویت شبکه برق منجر شده و در راستای رضایتمندی مشترکان اجرایی میشوند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان افزود: در سال ۱۴۰۱ پیک ۸۸۰۶ مگاواتی به ثبت رسید که این عدد در مقایسه با ۹۹۵۸ مگاواتی که نیاز مصرفی بود محقق شد و مابهالتفاوت آن برنامههای مدیریت مصرفی بود که با همکاری مشترکان اجرایی شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۲ رشد ۲ درصدی پیک را پیشبینی کردهایم، گفت: پیشبینی میکنیم امسال پیک ۸۹۷۴ مگاواتی محقق شود که این عدد در مقایسه با ۱۰۲۸۷ مگاوات نیاز مصرفی پیش بینی شده است و ما به التفاوت آن باید با بحثهای مدیریت مصرف جبران شود.
دشت بزرگ عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۳ روز دماهای بالای ۴۶ درجه سانتیگراد داشتیم که شرایط خاصی برای بهرهبرداری از تجهیزات به وجود میآورد. این شرایط وضعیت خرابی را افزایش میدهد و به نوعی بهرهبرداری را با ریسک مواجه میکند.
وی ادامه داد: امسال پیک ثبت شده تاکنون ۸۵۶۰ مگاوات بوده است که در ۲۳ خردادماه رخ داد و معادل ۹۷ درصد پیک ۸۸۰۶ مگاواتی است که در مردادماه سال گذشته رخ داد. این مساله نشان دهنده این است که اعداد و ارقام بسیار زودتر از گذشته در حال رخ دادن است و باید شرایط مدیریت شود و مصارف براساس الگوهای معرفی شده وزارت نیرو مدیریت شود تا بتوانیم از پیک امسال عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: علی رغم اینکه دما امسال معتدلتر بوده، اما میزان بار مصرفی نسبت به سال گذشته که دمای هوا گرمتر بود افزایش یافته است و با توجه به این مساله نیازمند رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان هستیم.
دشت بزرگ با بیان اینکه روند افزایش مصرف را برای تیر و مردادماه امسال پیش بینی میکنیم و باید در این دو ماه شرایط به شکلی مدیریت شود تا با خاموشی و مشکلات مواجه نشویم، عنوان کرد: متوسط بار مصرف در شبکه برق استان حدود ۶هزار مگاوات بوده که رشدی حدود ۳ درصد نسبت به سال گذشته داشته است، اما پیک ۵.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: براساس آمارهای سال ۱۴۰۱ حدود ۸۳ درصد مصارف در شبکه برق خوزستان مصارف خانگی بوده و امسال نیز تقریبا شرایط به همین شکل است و تلاش میکنیم که این بخش با خاموشی مواجه نشود. در این زمینه ۸۶ درصد از بار خانگی مربوط به بار مصرفی در بحث سرمایشی است و اگر مشترکان در روشن کردن وسایل سرمایشی الگوهای مصرف را رعایت کنند میتوانند نقشی بسیار خوبی در مدیریت مصرف داشته باشند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان با اشاره به وضعیت نیروگاههای استان گفت: نیروگاههای آبی، حرارتی، نیروگاههایی که در بخش صنایع مستقر هستند و همچنین نیروگاههای مقیاس کوچک تامینکننده برق استان هستند.
دشت بزرگ ادامه داد: پیش بینی میکنیم نیروگاههای آبی امسال بیش از ۵۱۰۰ مگاوات به شبکه برق تزریق کنند. امسال همچنین پیش بینی میشود نیروگاههای حرارتی ۴۲۰۰ مگاوات، نیروگاههای صنعتی ۷۰۰ مگاوات و نیروگاههای مقایس کوچک ۹۰ مگاوات برق به شبکه تزریق کنند.
وی با اشاره به همکاری با بخش صنایع استان گفت: ۲۰ تفاهمنامه با صنایع استان منعقد شده است تا با کاهش مصارف و تغییر زمان مصرف خود به ساعتها و ماههای غیر پیک به بخش خانگی برای کاهش خاموشیها کمک کنند. مشوقهایی برای صنایع در نظر گرفته شده است که در موقع آن به صنایع پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان با اشاره به اجرای طرحهای مدیریت مصرف گفت: از بعد از ۱۶ خردادماه که ساعت کاری تغییر یافت، در ساعت ۱۴ حدود ۳۴ درصد کاهش و در ساعت ۱۵ حدود ۴۸ درصد کاهش مصرف داشتهایم که ساعتهای پس از تعطیلی ادارات بودهاند.
دشت بزرگ ادامه داد: برای آمادهسازی به منظور مواجهه با پیک، سرمایهگذاریهای کلان انجام شده است. در این زمینه ۱۶ پروژه توسعهای پست و ۱۰ پروژه خط از مهرماه سال گذشته تاکنون به ارزش ۵۴ هزار و ۴۳۴ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: ۴۲ پروژه برای عبور از پیک پیشبینی شده بود که ۲۶ پروژه متناسب با منابع اجرایی شد و باقی پروژهها نیز اجرایی خواهند شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: مجوز احداث بیش از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه دارای اولویت در خوزستان صادر شده است. باید وابستگی را در استان از نیروگاههای آبی کم کنیم و توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی میتواند به این مساله کمک کند.