۳۹ گروه برای نظارت بر ذبح دام در استان مرکزی در نظر گرفته شده است.
دکتر رضایی افزود: این گروهها متشکل از ۶۷ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی وظیفه نظارت شرعی و بهداشتی بر کشتار دامها در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.
او گفت: ذبح دام در روز عید قربان امسال تنها در کشتارگاههای استان مرکزی انجام میشود و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت شرعی و بهداشتی بر دامهای قربانی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر در این محلها مستقر و آماده خدمترسانی به مردم استان هستند.
رئیس اداره نظارت دامپزشکی استان افزود: به منظور ممانعت از تجمعها و انتشار بیماری لازم است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت اجتناب کرده و ذبح دامها در کشتارگاهها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.
رضایی گفت: طبق هماهنگیهای به عمل آمده تمامی کشتارگاههای دام در شهرستانهای استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال و آماده ذبح دامهای قربانی خیرین به صورت رایگان هستند.
وی محل استقرار گروههای ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاهها و میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستانها عنوان کرد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه به احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) توصیه میشود مردم قبل از مصرف، گوشت دامهای قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
رضایی گفت: مردم میتوانند در صورت لزوم با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و جوابگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستانها تماس حاصل کنند.