بزرگترین مرکز تولید انواع خشککنهای انجمادی صنعتی، دارویی و غذایی در استان مرکزی با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در شهرک صنعتی حاجیآباد اراک افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در سفر استانی دکتر محمدصادق خیاطیان به استان مرکزی و با حضور استاندار و رئیس پارک علم و فناوری استان، بزرگترین مرکز تولید انواع خشککنهای انجمادی صنعتی، دارویی و غذایی افتتاح شد.
مهندس غلامرضا حسینی، مدیر طراحی و فناوری شرکت تولیدکننده خشککنهای انجمادی صنعتی در خصوص کاربردهای این دستگاه گفت: دستگاه خشککن انجمادی با فنّاوری خلأ و بهصورت انجمادی، محصولات حساس به حرارت را خشک میکند. کاربرد این دستگاه در صنعت داروسازی برای تولیدداروهای ضدسرطان و انواع واکسنها و در حوزه غذایی برای تولید انواع محصولات خشک مانند میوهها و اسنکها، غذاهای آماده، لبنیات و پروتئینها کاربرد دارد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۲ درگیر توسعه فنّاوری تولید خشککنهای انجمادی شدیم و طی این سالها بیشتر بر توسعه، تعمیق، طراحی و بهبود کیفیت متمرکز بودیم. از یک سال گذشته و همزمان با تأسیس کارخانه خشککنهای انجمادی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، وارد مرحله صنعتی شدهایم و میتوانیم پاسخگوی نیاز داخل باشیم. بهموازات تأسیس کارخانه، موضوع صادرات را با جدیت پیگیری کرده و مذاکرات خوبی با چند کشور از جمله روسیه، گرجستان، عراق و ترکیه داشتهایم. امیدواریم زمینه صادرات نخستین دستگاه خشککن انجمادی تا پایان سال ۱۴۰۲ فراهم شود.
مدیر طراحی و فناوری شرکت تولیدکننده خشککنهای انجمادی صنعتی تأکید کرد: کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین، هند و ایران، به همراه چند کشور اروپایی و آمریکا، ۱۰ کشور دارنده این فنّاوری هستند. بهصورت مستقیم زمینه اشتغال ۵۰ نفر را فراهم کردهایم که بیشتر فارغالتحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند. درعینحال، نصب هر دستگاه در کارخانههای مختلف، زمینه اشتغال مناسبی را در سراسر کشور ایجاد میکند.
مهندس حسینی ضمن اشاره به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق از ابتدای فعالیت در کنار ما قرار گرفت. دستگاه خشککن انجمادی قیمت بالایی دارد و صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق وامهایی که در اختیار خریداران این دستگاه قرار داد، حمایت بسیار مهم و پیشبرندهای از ما داشت. در گام بعدی، تسهیلاتی به مبلغ حدود ۲۰ میلیارد تومان برای تأسیس کارخانه در اختیار ما قرار گرفت.
وی تصریح کرد: عمده فعالیتهای دانشبنیان، فعالیتهایی هستند که در سالهای نخست نیاز به حمایت جدی دارند. صندوق نوآوری و شکوفایی از دو طریق از این فعالیتهای دانشبنیان حمایت میکند: تسهیلاتی که برای نمونهسازی یا توسعه صنعتی به این شرکتها اعطا میشود یا وامهایی که در اختیار مشتریان این شرکتها قرار میدهد. بسیاری از محصولات دانشبنیان برای نخستینبار در کشور تولید میشوند و اعتماد به این شرکتها شاید کمی دشوار باشد، اما اعطای وام از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی برای خرید محصولات، مشوق خوبی برای خریداران است.
مدیر طراحی و فناوری شرکت تولیدکننده خشککنهای انجمادی صنعتی خاطرنشان کرد: هر مقدار پول در حوزه تولید خرج کنیم، بههیچعنوان تورمزا نخواهد بود، زیرا منجر به تولید ثروت میشود. این تولید دانشبنیان، به کاهش تورم نیز منجر میشود، زیرا از پول برای ایجاد ارزشافزوده استفاده کردهایم. با وجود این جوانان نخبه و تحصیلکرده، نیاز داریم که شرکتهای هایتک در کشور شکل بگیرند. توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید محصولات هایتک مبتنی بر دانش و فناوری هستند که میتوانند در زمینه اشتغال جوانان بسیار اثرگذار باشند.