رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، از حرکت ۱۲ هزار کاروان از هیئات مذهبی به سمت مسجد مقدس جمکران به مناسبت عید غدیر خبر داد.
وی افزود: سیاست ما استفاده از ظرفیتهای مردمی و همچنین دستگاههای مختلف برای هرچه باشکوهتر برگزار کردن مراسم و برنامههای ویژه این ایام است و در این عرصه از قابلیتهای رسانهای نیز به طور خاص استفاده خواهیم کرد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت با بیان اینکه برنامههای متنوعی در سطح استانها تدارک دیده شده است، گفت: علاوه بر ویژه برنامههای عمومی که به استانها ابلاغ شده، تدارک گستردهای در سطح کشور برای بزرگداشت این ایام دیده شده است که از جمله آنها میتوان به ویژه برنامههای ادبی همچون برپایی انجمنهای شعر و مسابقات کتابخوانی در سطح استانها اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی تصریح کرد: برخی استانها که ظرفیت دارند برای آزادی زندانیان غیر عمد با کمک خیران وارد میدان خواهند شد و پویشهایی برای حمایت از خانوادههای ایتام و نیازمندان نیز در استانها تدارک دیده شده است.
وی گفت: بازسازی صحنه غدیر در شهرهای مختلف، مراسم تجلیل از شهدا و جانبازان، دیدار و تجلیل از سادات در مناطق مختلف از دیگر فعالیتهای بزرگداشت عید غدیر محسوب میشود، ضمن اینکه همایشهای قرآنی نیز تدارک دیده شده است.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت افزود: برپایی نمایشگاههای عکس، اجرای گروههای سرود، نقالی، اجرای طرح «دختران انقلاب»، برپایی ایستگاههای فرهنگی، اعزام مبلغ، برگزاری جشنهای غدیر در ۱۱۰ مسجد، مراکز فرهنگی و حسینیههای مراکز استانها از دیگر برنامههای بزرگداشت عید غدیر در سطح کشور است.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی ادامه داد: همچنین ترویج فرهنگ اطعام در روز عید غدیر از دیگر اقداماتی است که ذیل برنامههای این ایام برگزار میشود.
وی گفت: نورافشانی شب عید غدیر در ۱۱۰ نقطه از میادین اصلی شهر تهران، برپایی میهمانی ۱۰ کیلومتری در تهران (حد فاصل میدان امام حسین و میدان آزادی) و استقرار بیش از دو هزار موکب فرهنگی از دیگر فعالیتهای بزرگداشت عید سعید غدیر است که در این عرصه نهادها و خیران حضور گستردهای خواهند داشت.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت اضافه کرد: برگزاری مراسم ویژه در امامزادهها به ویژه در آستان حضرت عبدالعظیم و امامزاده صالح در تهران، برپایی ۱۱۰ ایستگاه صلواتی در تهران، برگزاری ۲۲ جشن در بوستانهای شهر تهران، راه اندازی ۴۴ کاروان سیار جشن و نورپردازی ویژه در بزرگراه امام علی (ع) در تهران از دیگر فعالیتهای گرامیداشت ایام عید غدیر محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی تصریح کرد: همچنین در شهر مقدس قم (کاروان هفت کیلومتری غدیر تا ظهور) از حرم مطهر حضرت معصومه (س) تا مسجد مقدس جمکران با شعار (ایمان به غدیر؛ امید به ظهور) برگزار میشود. از سوی دیگر ۲۲۰ موکب فرهنگی خدماتی نیز در شهر مقدس قم برپا خواهد شد؛ همچنین هماهنگی برای برگزاری ۱۷ شب مراسم از روز عرفه تا روز بعد از مباهله در مسجد جمکران، حرکت ۱۲ هزار کاروان از هیئات مذهبی به سمت مسجد جمکران، رونمایی از کتابهای (من و غدیر) و (غدیر برترین آسمان) و ... برپایی همایش بین المللی «فرزندان غدیر» با حضور طلاب و اتباع خارجی در استان قم از جمله ویژه برنامههای گرامیداشت عید سعید غدیر در شهر کریمه اهل بیت به شمار میآید.
* برگزاری جشنهای زورخانهای در سطح کشور با حضور ۱۴ هزار هیات ورزشی
حجت الاسلام والمسلمین تقوی گفت: برگزاری جشنهای زورخانهای در سطح کشور با حضور هنرمندان از جمله فعالیتهایی است که در عرصه ورزش با حضور بیش از ۵۰ چهره ورزشی برگزار میشود، ضمن اینکه بیش از ۱۴ هزار هیئت ورزشی در سطح کشور که متمرکز بر ورزشهای زورخانهای هستند نیز در این ایام فعالیت خواهند داشت.
وی تصریح کرد: فعالیت ۳۰ هزار مبلغ خانم و آقا، فعالیت بیش از ۵۰۰ عضو گردان سایبری حوزههای علمیه در راستای تبیین جشنهای عید غدیر، تولید ۱۴ شب برنامه ویژه با عنوان از «عرفه تا مباهله» در سطح استان ها، قرائت خطبه غدیر و برگزاری پویش مواسات بخش دیگری از اقداماتی است که برای بزرگداشت عید سعید غدیر در سطح کشور تدارک دیده شده است.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت افزود: اجرای گروه سرود هزار و ۴۳۴ نفری که تعداد آن بر اساس قدمت غدیر است از دیگر برنامههای تدارک دیده شده به مناسبت این عید محسوب میشود.
حجت الاسلام تقوی گفت: برگزاری مسابقات تولید ویژه نماهنگ ۱۲۰ ثانیهای ویژه نوجوانان و جوانان استان البرز، برگزاری جشن در میدان ساعت در استان تبریز، برگزاری ۴ شب جشن غدیر از میدان بزرگمهر تا پل مارنان در کرمانشاه، برگزاری ۴۰۰ موکب پذیرایی در استان اصفهان، پخت یک میلیون پرس غذا برای اطعام در این استان و همچنین برپایی برنامههای مختلف در حرم مطهر رضوی و شاهچراغ از دیگر فعالیتهایی است که به مناسبت عید بزرگ غدیر در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به ابعاد بین المللی برگزاری جشنهای غدیر اضافه کرد: مجمع جهانی اهل بیت (ع)، جامعه المصطفی العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عرصه برگزاری ویژه برنامههای غدیر در کشورهای دیگر فعالیت خواهند داشت.
* غدیر تداوم نهضت نبوی و رسالت پیامبران الهی است
حجت الاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به جشنهایی که به مناسبت دهه امامت و ولایت توسط مردم تدارک و برگزار میشود، گفت: مسئله امامت و ولایت و جشنهای غدیر برای فرهنگ سازی از طریق رسانه گامی در جهت تقویت آرمانها محسوب میشود.
وی با بیان اینکه عید قربان و غدیر دو عید بزرگ اسلامی است که در تاریخ همواره مورد توجه بوده است، افزود: عید قربان عیدی بین المللی است که حجاج در سرزمین وحی و در جوار کعبه معظمه آن را گرامی داشته و مناسک مربوط به این عید را انجام میدهند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت ادامه داد: در ایام حج ارتباطات بین المللی مسلمانان افزایش مییابد و هر یک از حجاج که به کشور خود باز میگردند، طبعا درباره خاطراتی از اتفاقات این ایام به عنوان بهترین سوغات با خانواده و اقوام خود گفتگو خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین تقوی افزود: پس از عید قربان، اما عید غدیر در ۱۸ ذی الحجه واقع شده است که در تاریخ اسلام نقش بسیار مهمی دارد چرا که غدیر تداوم نهضت نبوی است، ضمن اینکه در این واقعه بود که رسول خدا تکلیف رهبری، امامت و ولایت را در امت اسلام مشخص کرده و فرمود من کنتم مولا فهذا علی مولا.
وی تصریح کرد: در واقع غدیر تداوم و خلاصه زحمات و رسالت ۱۲۴ هزار پیغمبر است. علی (ع) پیشوای این نهضت و مفسر کتاب قرآن است که در جریان غدیر این مسئله از سوی پیامبر مطرح شد و آن حضرت به عنوان، ولی جامعه اسلامی معرفی میشود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و گرامیداشت عید غدیر گفت: ما در انقلاب اسلامی از این نقطه تاریخی استفاده کردیم و در نظام اسلامی مان که مبتنی بر امامت و ولایت و منتسب به غدیر است، حرکت کردیم. غدیر مستند انقلاب ما، رهبری انقلاب ما و امامتی است که از آن دم میزنیم.
وی با بیان اینکه از رسالتهای ما در برگزاری دهه امامت و ولایت، راه اندازی جهاد تبیین است، افزود: جشنهای این دهه تحقق این جهاد عظیم است و سیاست ما در ستاد مرکزی بزرگداشت غدیر نیز متمرکز بر همین مسئله تعریف شده است.