فعالان محیط زیست گروه "جاست اویل استاپ" روز سه شنبه به مقر "توتال انرژی" در لندن حمله کردند و به دیوارهای ساختمان این شرکت رنگ نارنجی و مشکی پاشیدند. هدف حامیان محیط زیست از این اقدام، محکوم کردن طرح بزرگ نفتی این شرکت فرانسوی در اوگاندا بود.
این سازمان تعلیق این طرح عظیم نفتی را خوستار شد که با طول بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر و عبور از چندین منطقه طبیعی حفاظت شده، تا سواحل تانزانیا ادامه دارد و طولانیترین خط لوله گرمایشی در جهان به شمار میرود.
این طرح بزرگ نفتی به نمادی از انتخاب بحث برانگیز توتال برای ادامه سرمایه گذاری هاش در زمینه سوختهای فسیلی تبدیل شده است؛ چرا که با وجود بحران آب و هوایی همچنان ادامه دارد. این طرح همچنین به نماد رسانهای مبارزه با نفت تبدیل شده است.
۲۶ اوگاندایی و پنج نهاد فرانسوی و اوگاندایی نیز روز سه شنبه اقدام قانونی جدیدی را در فرانسه آغاز کردند. هدف از این اقدام قانونی، دریافت "غرامت" از شرکت توتال برای "جبران خسارت" ناشی از این طرح است.
به گفته این افراد و نهادها، دهها هزار نفر در اوگاندا و تانزانیا تحت تأثیر سلب مالکیت کلی یا جزئی ناشی از این طرح قرار گرفته اند.
از نظر فعالان محیط زیست گروه "جاست اویل استاپ"، این طرح ۳۷۹ میلیون تن کربن در جو آزاد میکند که ۲۵ برابر مجموع انتشارات سالانه اوگاندا و تانزانیاست.
ساعت ۰۷:۰۰ به وقت گرینویچ، فعالان گروه "جاست اویل استاپ" وارد دفتر مرکزی توتال واقع در محله کاناری وارف (Canary Wharf) لندن شدند. آنها به بخش پذیرش این شرکت رنگ مشکی پاشیدند. در همین حین، برخی دیگر به نمای بیرونی ساختمان رنگ نارنجی پاشیدند. سپس همه این حامیان محیط زیست تا رسیدن نیروهای پلیس مقابل دفتر مرکزی شرکت توتال نشستند. پلیس ۲۷ نفر از فعالان آب و هوایی را به "ظن خسارت زدن و تشدید حمله" بازداشت کرد.
گروه "جاست اویل استاپ" که توقف هرگونه طرح جدید نفت و گاز در انگلیس را خواستار است، به انجام اقداماتی از این دست عادت دارد.
این گروه فعال در حوزه محیط زیست از آغاز ماه آوریل تا کنون، هر روز راهپیماییهایی را در فضایی آرام و در میان ترافیک لندن برگزار میکند. هدف از برگزاری راهپیماییها این است که تا جایی که امکان دارد در تردد اختلال ایجاد کند تا بتواند دیگران را وادار کند از آرمان این گروه سخن بگویند و بر دولت نیز فشار وارد کند.