مالاریا برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته، مجددا در آمریکا شیوع پیدا کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وبگاه بلومبرگ در مطلبی به قلم الکس میلسون نوشت: مالاریا برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته، مجددا در آمریکا شیوع پیدا کرده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا هشدار داد بیماری مالاریا که از پشهها به انسانها منتقل میشود در آمریکا برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته شیوع پیدا کرده است.
چهار مورد مالاریا پلاسمودیوم ویواکس منتقل شده از طریق نیش پشه طی دو ماه گذشته در فلوریدا گزارش شده است و یک مورد نیز در تگزاس کشف شد. گفته شده همه بیماران پس از درمان بهبود خواهند یافت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در یک توصیه بهداشتی اعلام کرد پشههای آنوفل، که در بسیاری از مناطق کشور یافت میشوند، "اگر از یک فرد آلوده به مالاریا تغذیه کنند، میتوانند مالاریا را منتقل کنند. "
با این حال، این سازمان تاکید کرد، خطر ابتلا به مالاریا در آمریکا "بسیار کم" است.
پیش از شیوع کووید، سالانه حدود دو هزار مورد مالاریا در آمریکا گزارش میشد که تقریباً همه آنها از مسافرانی بود که از کشورهایی که در آن مالاریا شیوع داشت بازدید کرده بودند. این بیماری سالانه جان بین پنج تا ۱۰ نفر را میگرفت.
آخرین باری که انتقال مالاریا در آمریکا گزارش شد مربوط به سال ۲۰۰۳ بود که هشت مورد در پالم بیچ فلوریدا شناسایی شد.
در اینجا مطالبی هست است که باید به آن توجه کرد:
علائم مالاریا چیست؟
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا علائم این بیماری میتواند شامل تب، لرز، سردرد، درد عضلانی، خستگی، حالت تهوع، استفراغ و اسهال باشد. این علائم معمولاً بین ۱۰ روز تا چهار هفته پس از سرایت این بیماری شروع میشود، اگرچه ممکن است این علائم تا یک سال بعد نیز ظاهر شوند.
مالاریا چگونه سرایت پیدا میکند؟
اکثریت قریب به اتفاق ۲۴۰ میلیون مورد ابتلا سالانه به این بیماری در جهان توسط نیش یک پشه ماده آلوده منتقل میشود. در موارد نادر، این بیماری میتواند از طریق تزریق خون یا سوزنهای مشترک و از مادر به جنین او نیز منتقل شود.
مالاریا چگونه درمان میشود؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اعلام کرد بیماران مشکوک به مالاریا باید تحت آزمایش خون و آزمایشهای تشخیصی سریع قرار بگیرند. بسته به اینکه تصور میشود این بیماری از کجا نشأت گرفته باشد درمان شامل مصرف داروهای ضد مالاریا مانند کلروکین یا اتواکون و پروگوانیل است.
اگر مالاریا درمان نشود چه اتفاقی میافتد؟
در صورت درمان نشدن، مالاریا میتواند به یک بیماری حاد و منجر به عوارضی از جمله تشنج، نارسایی کلیه، سندرم دیسترس تنفسی حاد، کما و مرگ منجر شود.
چگونه میتوانید در مقابل خطر ابتلا به مالاریا از خود محافظت کنید؟
بر اساس توضیحات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بهترین راه برای محافظت از خود در برابر مالاریا، جلوگیری از مواجه شدن با نیش پشه ناقل است. استفاده از محصولات دافع حشرات ثبت شده در سازمان حفاظت از محیط زیست، پوشیدن پیراهنها و شلوارهای آستین بلند و گشاد، نصب توری بر روی پنجرهها و درها و خلاص شدن از شر وسایلی که آب میتواند در آنها جمع شود و پشهها بتوانند تخم خود را بگذارند، توصیه شده است.