اقبالی گفت: ما برای فرهنگ سازی در حوزه ازدواج و حجاب مشکل ساختاری و نهادی نداریم و مشکل از فقدان ایده و نظریه و تئوری است که این هم بیشتر وظیفه نخبگان اجتماعی و نهادهای علمی و پژوهشی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل اقبالی پژوهشگر حوزه خانواده و حجاب در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو اظهار کرد: اولین ملاحظه و تذکر درمورد امور فرهنگی این
وی با بیان اینکه تحولات خانواده و تحولات حوزه پوشش و حجاب در طول سالها و به صورت تدریجی در کشور اتفاق افتاده است افزود: حدود صد سال قبل رضاخان قصد داشت حجاب را به صورت دفعی و یکباره ریشه کن کند و جامعه هم مقاومت شدیدی بروز داد و موفق نشد، اما در یک فرآیند تدریجی هم اکنون به نقطهای رسیدیم که شاهد تغییرات محسوس در حوزه حجاب بانوان ایرانی هستیم.
پژوهشگر حوزه خانواده و حجاب خاطرنشان کرد: برعکس شدن و تغییر جهت این مسیر فرهنگی و اجتماعی باید تدریجی اتفاق بیفتد و لذا باید سلایق و ذائقه افراد را نسبت به مسئله پوشش و ازدواج تغییر دهیم.
اقبالی با بیان اینکه سن ازدواج جوانان از ۲۳ سال در پسران و ۲۰ سال در دختران هم اکنون به ۲۸ سال رسیده است گفت: تغییر این موضوع با فرهنگ سازی و روند تدریجی اتفاق خواهد افتاد.
وی تلازم امر فرهنگی و قانونی را در جهت تغییر مسیر فرهنگی این موضوعات ضروری دانست و اظهار کرد: عدهای هستند که با این امر فرهنگی، مواجهه سیاسی و امنیتی دارند درصورتیکه باید مواجهه قانونی و فرهنگی را به صورت همزمان و ملازم هم دنبال کرد.
پژوهشگر حوزه خانواده و حجاب، مواجهه قانونی با افراد هنجارشکن که حاضر به گفتگوی فرهنگی نمیشوند را ضروری خواند و گفت: تأکید این است که باید با بیشتر مردم از جنس گفتگوی فرهنگی مواجه شد، اما با کسانی که هنجارشکنی میکنند و پول میگیرند تا برهنه در خیابانها قدم بزنند باید برخورد قانونی شود.
اقبالی تصریح کرد: ما قبل از یک نهاد محوری و یک ساختار منسجم جامع، از فقدان ایده در حوزههای فرهنگی رنج میبریم، چون برای فرهنگ سازی در حوزه ازدواج و فرزندآوری و حجاب و خانواده هیچ مشکل ساختاری و نهادی نداریم و مشکل از فقدان ایده و نظریه و تئوری است. به عبارت سادهتر ما نمیدانیم چگونه باید فرهنگ عفاف و حجاب و ازدواج و فرزندآوری را در جامعه نهادینه کنیم که این هم بیشتر وظیفه نخبگان اجتماعی و نهادهای علمی و پژوهشی است.
وی افزود: وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرفیتهای بسیار خوبی در زرمینه فرهنگ سازی امور فرهنگی و اجتماعی در اختیار دارند، اما مسئله اینجاست که تکلیفمان با موضوعات فرهنگی شفاف و مشخص نیست.