رئیس جمهور تونس بر مخالفتش با شرطهای صندوق بین المللی پول تاکید کرد و گفت کشورش نمیپذیرد که پلیس مرزهای اروپا باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، قیس سعید رئیس جمهور تونس بار دیگر بر موضع کشورش در مخالفت با شرطهای صندوق بین المللی پول تأکید کرد. سعید چند روز قبل از امضای توافق تونس و کشورهای اروپایی درباره پرونده مهاجرین بر این مسئله تاکید کرد.
مراد الدلنسی خبرنگار گفت: اواخر ماه جاری موعد امضای توافق تونس و کشورهای اروپایی درباره پرونده مهاجران است که به موجب این توافق، تونس به تشدید نظارت بر مرزهای دریایی ملزم میشود تا در مقابل کمکهای اروپا مانع از هجوم مهاجران شود. قیس سعید چند روز قبل از این موعد در اظهاراتی ضمن مخالفت با شرطهای صندوق بین المللی پول گفت کشورش نمیپذیرد که پلیس مرزهای اروپا باشد. این در حالی است که کمیساریای اروپا شرط کرده بود قبل از دریافت کمکهای اروپا، تونس باید با صندوق بین المللی پول به توافق برسد.
کمال بن یونس روزنامه نگار گفت: اروپا همچنان به روابط ویژه خود با تونس پایبند است چرا که تونس را همسایهای راهبردی برای خود میداند و فروپاشی اقتصادی و امنیتی در تونس به معنای فروپاشی در جنوب اروپاست. در عین حال، کمکهایی که تضمین کننده حداقل نیازهای غذایی و دارویی است، ادامه خواهد یافت.
برخی ناظران میگویند این صحبتها برای بهبود شرطهای مذاکره است، اما تونس میگوید با تکیه برای تواناییهای خود میتواند از کمکهای مالی خارجی دست بکشد.
محمد صالح العبیدی، روزنامه نگار گفت: تونس میتواند به تواناییهای داخلی خود تکیه کند. رئیس جمهور برای تولید ثروت به معادن فسفات روی آورده است و از صلح جزائی صحبت میکند که گفته میشود ۱۳ میلیارد دلار برای تونس ثروت آفرینی میکند، اما همه اینها مبهم و غیرتضمین شده است.
خبرنگار گفت: مذاکرات تونس و اروپا در ماههای اخیر که با حمایت ایتالیا صورت گرفت، شاهد کاهش انتقادهای اروپا از اوضاع سیاسی تونس بوده است به همین سبب ناظران پیش بینی میکنند در صورتی که تونس به شرطهای خود اصرار ورزد، اروپا فشارهای خود را بر این کشور درباره مسائل سیاسی از سربگیرد در حالی که تونس قویا به مسئله مهاجرت و جایگاه راهبردی و حساس خود در مرزهای جنوبی اروپا اشاره میکند. دیدارها و سفرهای متقابل رئیس جمهور تونس و مقامات ارشد اروپا در روشن کردن آینده روابط دو طرف موفق نشد. تونس با قدرت از حاکمیت تصمیم سیاسی و اقتصادی خود حمایت میکند در حالیکه اروپا به برگههای فشار اقتصادی و سیاسی اشاره میکند که تا این لحظه بر موضع قاطع تونس تاثیر نگذاشته است.