درگیریهای ارتش سودان با نیروهای واکنش سریع خصوصا در اطراف مرکز اصلی نیروهای ذخیره در جنوب خرطوم پایتخت این کشور برای دومین روز متوالی از سرگرفته شد.
نیروهای واکنش سریع اعلام کردند کنترل این مرکز را به دست گرفته اند. این درحالی h ست که ارتش سودان صحت این اخبار را تکذیب کرد.
از زمان شکست مذاکرات جده بین طرفهای درگیر در سودان، شدت درگیریها در میان تشدید وضعیت انسانی افزایش یافته است. فقط زبان گلوله و آتش است که تعیین کننده اوضاع سودان است و خرطوم پایتخت این کشور صحنه درگیریهای شدید است و درگیریهای ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع برای یازدهمین هفته متوالی ادامه دارد و باعث آواره شدن دومیلیون و پانصد هزار نفر و ایجاد یک بحران انسانی شده است.
اهالی شهرهای خرطوم، بحری و ام درمان که سه شهر مهم استان خرطوم پایتخت سودان هستند اعلام کردند جنگ شدیدی از شنبه شب در این مناطق آغاز شده است و ارتش در این درگیریها از حملات هوایی و توپخانهای سنگین با هدف اخراج نیروهای واکنش سریع از مناطق خرطوم خصوصا اطراف مرکز اصلی نیروهای ذخیره استفاده کردند. در مقابل، نیروهای واکنش سریع از تصرف این مرکز خبر دادند.
پایتخت سودان و شهر جنینه بیشترین خسارات را در نتیجه این درگیری که از پانزدهم آوریل آغاز شده است متحمل شده اند. این درحالی است که تنش و درگیری طی چند روز گذشته در بخشهای دیگر سودان از جمله دارفور و کردوفان در جنوب سودان افزایش یافته است.
به گفته شاهدان، خشونتها طی چند روز گذشته در نیارا بزرگترین شهر ایالت دارفور در غرب سودان به شدت افزایش یافته است.
این درحالی است که درگیریهایی بین ارتش و نیروهای واکنش سریع در اطراف شهر فاشر مرکز شمال دارفور صورت گرفت که به گفته سازمان ملل، نیروهای امدادرسان قادر به راهیابی به محل درگیریها نیستند.
از زمان نقض توافقنامههای آتش بس بین طرفین درگیر که در جده پایتخت عربستان به رهبری ریاض و آمریکا به امضاء رسید و در پی تعویق مذاکرات هفته گذشته، درگیریها در سودان به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
سازمان ملل زنگ هشدار را درباره افزایش کشتارهای قومیتی و کشتار افرادی از گروه ماسالیت در جنینه در غرب دارفور به صدا در آورده است.
سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل به همین مناسبت خواستار ایجاد گذرگاه امن برای کسانی شد که از جنینه فرار کرده اند.
سخنگوی کمسیاریای حقوق بشر سازمان ملل همچنین خواستار کمک به نیروهای امدادرسان در رسیدن به جنینه پس از دریافت گزارشهایی از اعدام افرادی بدون محااکمه شده است. سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد: حدود دو میلیون در داخل سودان آواره و حدود ششصد هزار نفر نیز به کشورهای مجاور پناهنده شده اند.