سیدمحمد حسینی، تامین اعتبار و موازی کاری نهادهای مختلف را از جمله موانع موجود برای ساخت فیلم و سریال در زمینه زندگی شهدا عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به برخی فیلمهای سینمایی که در زمینه زندگی شهدا ساخته شده است، اشاره کرد و گفت: تلاشهای بسیار مجاهدانهای انجام شده است، اما قطعا این تلاشها کافی نیست.
حسینی تصريح کرد: مطالبه مقام معظم رهبری برای پرداختن به زندگی شهدا در هنرهای مختلف میتواند زمینهای را فراهم کند برای استمرار حیات و حضور فعال شهدا در زندگی و در سبد مصرفی فرهنگی خانوارهای ایرانی.
او همچنین با بیان برخی موانع ساخت آثار هنری از زندگی شهدا افزود: بخشی از مشکلات، مشکلاتی بوده که به بدنه سینما برمی گردد. در حوزه سینما با یک هنر نسبتا گران قیمتی طرفیم و باید تامین منابع خوبی صورت بگیرد. بسیاری از آثاری که الان در کمد نهادهای فرهنگی الان وجود دارد و نوشته شده و سالهای گذشته تلاشهای فراوانی برایش صورت گرفته که بازنمایی از چهره شهدا داشته باشد شاید به این دلیل بخش هایی از آن باقی مانده و هنوز کار نشده و هنوز ساخته نشده که مشکل تامین اعتبار داشته و بحث مسایل مالی تامین اعتبار و بودجه هاست.
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همچنین گفت: شاید جزو معدود کسانی باشم که سال گذشته تمام فیلم نامههای سینمایی ایران را خوانده است، بايد بگويم شايد جزو قویترین فرمهای فیلم نامه سینمایی ایران فرم فیلم نامه سینمایی دفاع مقدس و فیلم نامههایی باشد که مربوط به شهداست. البته خیلی فاصله داریم با آن تصویری که بتواند تصویر درست از شهید و موضوع شهادت باشد.
حسینی با اشاره به وجود نهادهای مختلف و موازی کاریها در حوزه آثار دفاع مقدس تاکید کرد: بخش دیگری از مشکلات این حوزه به وجود نهادهای متعددی برمی گردد که متولی این کارها هستند. خود این نهادهای متولی به خاطر تکثری که در آن وجود دارد گاهی اوقات نه تنها کمک نمیکند بلکه یک رقابتی مثلا شکل میگیرد که این رقابته باعث میشود که هم افزایی انرژیها در این زمینه به حداقل برسد برای این که بتوانیم یک چهره خیلی مطلوبی از یک شهید بسیار مهمی که مثلا باعث تحول در روزگار اخیرمان شده و در بسیاری از اتفاقات و اقتضائات روزگار ما نقش دارد ارایه بدهیم یا حتی شهدایی که مستمرا در خلال اتفاقات و کوران حوادث جاری در زندگی مان حضور پیدا میکنند مثل شهدای مدافع حرم، مثل شهدای مدافع امنیت، فاصله داریم، اما این فاصله خیلی فاصله زیادی نیست یعنی میتوانیم بگوییم ما قدمهای بسیار خوبی برای تصویرگری چهره شهدا در سینما برداشتیم به خصوص سالهای اخیر اتفاقات خوبی افتاده است.
حسینی تصریح کرد: سینمای دفاع مقدس، سینمای پرهزینهای است و به دلیل پرهزینه بودن و در واقع تمام شده بالایی که این آثار دارد باید هاضمه سینما یعنی بخش پخش و ارایه به شکلی در واقع چیدمان بشود که ما بتوانیم به بازگشتش هم فکر کنیم وقتی بازگشت آن کارآیی لازم را ندارد برای این که این آثار خودشان را به بروز و ظهور عینی و اکوسیستم کلی سینمای ایران برسانند اتفاقی که رخ میدهد این است که کنشگران این عرصه محدود میشوند به حمایتهای دولتی، حمایتهایی که حاکمیتی است.
حسینی گفت: گیشه و بسیاری از مولفههای دیگر مثل پلت فرم در سینما مهم است. سینمای دفاع مقدس به نظرم تنها ژانر ملی سینمای ایران است. به صورت قطع مولفههایی دارد که این مولفهها مولفههای سینمای متداول جنگی کره زمین نیست یک مولفههای دیگری است؛ از نوع پرداخت داستانها که اصالت را اصلا به اصطلاح ابزار و به خشم و انگیزههای شخصی و فردیت آدمها و به قول سینماییها در واقع رنبوسازی نمیدهد تا خود نحوه ارایه آن چه که در زیست این شهدا و یا حیات طیبه این شهدا موجود است. به طور مثال میگویم چیزی که میتواند امروز خیلی اتفاقا نسخه بسیار مناسبی باشد برای نحوه زندگی مان این که مناسبات مان با خانواده هایمان چه جوری باشد واقعا هیچ الگویی زیباتر از الگوی زندگی شهدا نیست. اما آن چه رخ میدهد این است که گاهی اوقات موانع مثلا بخشی از آن برمی گردد به خانواده خود شهید. مثلا یکی میرود سراغ ساختن چهره یک شهیدی که شهید خیلی خاصی است و همه دوستش دارند و همه میشناسند او را اولین چیزی که پیش میآید باید پاسخگو باشد و باید مولفههایی پیش بیاید که مثلا خانواده مطلوبش باشد. یعنی همکاری که خانواده شهدا میکنند این یک قدری باید جدی یاد گرفته شود به خصوص در سالهای اخیر یک مقدار سختتر شده است. مثلا برای طراحی کردن فیلم مثلا ایستاده در غبار با یک سطحی از مشکلات مواجهیم برای این که مثلا بتوانیم چهره حاج احمد متوسلیان را به تصویر بکشیم.
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در پایان تاکید کرد: ما باید بتوانیم مثلا از زندگی معمولی شهدایی مثل شاهرخ ضرغام، شهید ابراهیم هادی تصویر درستی از آغاز مسیر زندگی و مسیر شدن ایشان بدهیم تا آن تجربه زیسته که منجر و منتج به شهادت میشود را در داستان بتوانیم لحاظ کنیم.