رییس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از هم استانیها خواست برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو گوشت مصرفی خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.
او تصریح کرد: انتقال خون و ترشحات آلوده به این ویروس از طریق چشم، دهان و چشم و له کردن کنه در صورت نشستن روی پوست میتواند فرد را به این ویروس مبتلا کند.
رییس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به در پیش بودن عید قربان و ذبح قربانی، احتمال انتقال این بیماری در صورت تماس قصاب با ترشحات آلوده گوسفند، وجود دارد.
یعقوب اندامی افزود: افرادی که اقدام به ذبح دام میکنند از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند تا در صورت تماس با ترشحات آلوده به ویروس از طریق پوست، مخاط و چشم این ویروس به بدن منتقل نشود.
او تصریح کرد: برخی افراد در حیاط خانه اقدام به ذبح قربانی در عید قربان میکنند در حالیکه دام باید زیر نظر دامپزشکی ذبح شود.
رییس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در صورت دریافت گوشت قربانی که زیر نظر دامپزشکی ذبح نشده باید بدون دست زدن به گوشت و پیش از شستن آن، گوشت قربانی را به مدت ۴۸ ساعت در داخل فریز قرار داده تا در صورت وجود ویروس به علت سرمای شدید از بین برود.
یعقوب اندامی افزود: انتقال تب کریمه کنگو به قصاب و دامداران و افرادی که اقدام به ذبح دام آلوده میکنند به علت تماس با پوست یا لاشه حیوان زیاد است.
او تصریح کرد: افرادی که با دام سر و کار دارند در صورت نشستن کنه بر روی پوست آنها اقدام به کندن یکباره یا له کردن آن نکنند بلکه باید آرام با گرم کردن و داغ کردن بدن کنه، آن را سالم از روی پوست جدا کرد.
رییس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بهورزان و کارشناسان مستقر در پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت به صورت چهره به چهره برای دامداران و قصابان نشست برگزار و روشهای پیشگیری را هم در فضای مجازی منعکس کرده است.