رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نیروهای پزشکی و درمان این جمعیت با استقرار ۸ مکتب و دو ایستگاه سیار درمانی در صحرای عرفات و سرزمین منا، به وضع حجاج بیمار در ایام تشریق رسیدگی خواهند کرد.
وی افزود: گروههای پزشکی هلال احمر نیز در ۸ مکتب در عرفات و منا مستقر شده اند و ۲ ایستگاه سیار در مشعر آماده ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: برای مراسم رمی جمرات نیز تمهیداتی اندیشیده شده است.
* ایام تشریق از هشتم ذی الحجه (روز سه شنبه ششم تیر) آغاز میشود و تا سیزدهم ذی الحجه (یازدهم تیر) ادامه دارد. این ایام مصادف با حضور حجاج در صحرای عرفات، مشعرالحرام و سرزمین منا و انجام مناسکی نظیر بیتوته، رمی جمرات (سنگ زدن به شیطان)، حلق و تقصیر (تراشیدن و کوتاه کردن مو) و قربانی کردن گوسفند است و به دلیل نوع اعمال، هوای داغ عربستان، پیاده روی طولانی حجاج و همچنین محدودیت فضا و امکانات، مهمترین و دشوارترین مرحله عملیات حج تمتع به شمار میرود.
* فاجعه منا در همین ایام (دهم ذی الحجه ۱۴۳۶ قمری برابر با دوم تیر ۱۳۹۴ شمسی) در روز رمی جمرات و عید قربان در منا رخ داد، در آن، به دلیل ازدحام جمعیت، بیش از دو هزار و ۲۳۰ زائر جان باختند که ۴۶۴ نفر از آنان، ایرانی بودند.
کولیوند گفت: با توجه به اینکه در گرمترین روزهای سال قرار گرفته ایم، گروههای پزشکی به همراه کاروانها به محل اعزام میشوند تا در صورت گرمازدگی، به حجاج خدمات پزشکی ارائه دهند. امسال دو میلیون و ۳۰۰ نفر از کشورهای مختلف در مراسم حج تمتع حضور دارند که ۸۷ هزار و ۵۴۱ نفر از آنان، ایرانی هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: خوشبختانه حال عمومی زائران ایرانی بستری شده در بیمارستانها مساعد است و این آمادگی وجود دارد تا وقوف اضطراری برای اینگونه زائران انجام و از آنها حمایت شود.
کولیوند گفت: همچنین شرایطی فراهم شده است تا آن دسته از حجاج که باید تحت مراقبتهای ویژه پزشکی قرار گیرند، بلافاصله پس از انجام مناسک حج، با پروازهای نخست به کشور بازگردانده شوند.
گفتنی است؛ پروازهای بازگشت حجاج ایرانی از روز سیزدهم تیر آغاز میشود و تا سوم مرداد ادامه خواهد داشت.