پیشرفتهترین فضاپیمای ناسا برای انجام اکتشافات خورشیدی به تازگی یک گذر نزدیک دیگر از کنار خورشید انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: کاوشگر خورشیدی پارکر، شانزدهمین حضیض خود را در صبح روز پنجشنبه (۲۲ ژوئن) رقم زد و از میان جو بیرونی فوق داغ خورشید به نام تاج عبور کرد.
این فضاپیما در حالی از میان پلاسمای شعلهور تاج عبور میکند که دما میتواند به بالای ۱.۸ میلیون درجه فارنهایت (یک میلیون درجه سانتیگراد) برسد، اما ابزارهای روی کاوشگر در دمای ۸۵ درجه فارنهایت (۲۹.۴ درجه سانتیگراد) بهراحتی کار میکنند. این اختلاف دما به دلیل وجود سپر حرارتی کاوشگر پارکر است که ۴.۵ اینچ (۱۱.۴ سانتیمتر) ضخامت دارد و میتواند با خیال راحت به دمای بالاتر از ۲۵۰۰ درجه فارنهایت (۱۴۰۰ درجه سانتیگراد) برسد.
کاوشگر خورشیدی پارکر در ماه اوت سال ۲۰۱۸ پرتاب شد و در مداری بسیار بیضوی به دور خورشید قرار گرفت. این فضاپیما در طی عبور از تاج خورشید، میتواند تا عمق شش میلیون مایل (۹.۶ میلیون کیلومتر) بالای سطح خورشید که بهعنوان نورسپهر شناخته میشود، فرو رود.
این فضاپیما قرار است در طول مأموریت اولیه خود ۲۴ عبور نزدیک از نورسپهر انجام دهد و دانشمندان از دادههای جمعآوریشده توسط آن برای بهبود مدلهای ستارهای و توانایی پیشبینی رویدادهای آبوهوای فضایی که میتوانند برای ماهوارهها و شبکههای برق خطرآفرین باشند استفاده میکنند.
نورسپهر دمای متوسطی در حدود ۱۰ هزار درجه فارنهایت (۵۸۰۰ درجه سانتیگراد) دارد که صدها برابر خنکتر از لایه تاجی در بخش بالایی است. شبیهسازیهای واکنشهای همجوشی هستهای درونی خورشید نشان میدهد که مناطقی از خورشید هر چه به هسته ستاره نزدیکتر باشند، دما و فشار آنها افزایش مییابد.
به نقل از وبگاه اسپیس، مطالعه تاج خورشید از سطح زمین دشوار است. نورسپهر همان توپ زرد بزرگ و درخشانی است که وقتی به خورشید نگاه میکنید در آسمان میبینیم و تاج از زمین در هنگام خورشیدگرفتگی کامل قابلمشاهده است. لازم به ذکر است نگاهکردن مستقیم به خورشید خطرناک است و نباید انجام شود.