رئیس مرکز ملی فرش گفت: شهرت، نام و نشان فرش دستباف گیلان باید در سطح ملی و در نهایت جهانی مطرح شود.
وی با اشاره به طرحها و نقشهای متفاوت فرش در استانهای کشور ، افزود : برای معرفی فرش گیلان کار موثری انجام نشده است و این فرش با نام و نشان دیگر استانها در بازار عرضه میشود.
رئیس مرکز ملی فرش با تاکید بر لزوم واکاوی و ریشه یابی برای کشف قدمت تاریخی و فرهنگی فرش بیان کرد: شهرت فرش گیلان مورد غفلت واقع شده است.
خانم رافع با بیان اینکه شهرت سازی فرش گیلانی مورد تاکید است ، گفت : باید از فضاهای تبلیغی و رسانهای برای معرفی فرش گیلان بهره برد.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت فرش اضافه کرد : بازاریابی و فروش مهمترین چالش حوزه صنعت فرش گیلان است که باید با نشان سازی و تبلیغ صحیح در کنار تلاش فعالان فرش و مسئولان برطرف شود.
رئیس مرکز ملی فرش با بیان اینکه تبلیغات درست، نوعی سرمایه گذاری است گفت: بکارگیری از فناوریهای نوین تبلیغی و رسانهای حلقه مغفول مانده صنعت فرش است.
رافع با تاکید بر لزوم شناسنامه دار شدن فرش گیلان افزود: فعال سازی خوشه فرش در گیلان ضروری است.
سید محمد اسحاقی با بیان اینکه نشان سازی فرش گیلان یک مطالبه جدی است ، افزود : هنر و اثر زیبای گیلان نباید با نام استانهای دیگر عرضه شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای ارزشمند در حوزه صنعت فرش و ابریشم گیلان، گفت: بیش از ۹ هزار و ۹۰۰ خانوار گیلانی افزون بر ۶۰۰ تن پیلهتر ابریشم در استان تولید میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با بیان اینکه زیرساختهای خوبی در حوزه ابریشم در گیلان وجود دارد، گفت: با تشکیل کارگروه احیای فرش و صنعت ابریشم در گیلان ، نیازها، بایدها و نبایدهای این حوزه دسته بندی و اولویت بندی شود.
رئیس سازمان صمت گیلان هم با انتقاد از نگاه منفعلانه در حوزه فرش گیلان ، گفت: گیلان با وجود ۱۳ هزار بافنده فرش یکی
تیمور پورحیدری با بیان اینکه گیلان در حوزه صادرات فرش قابلیتهای ارزشمندی دارد ، گفت : نشان سازی در بخش فرش گیلان صورت نگرفته و همین موضوع به چالش تبدیل شده است.
وی با تاکید بر لزوم بازاریابی و اقتصادی سازی در حوزه فرش استان بیان کرد : برندسازی و اقتصادی سازی در بخش فرش و ابریشم، اشتغال آفرین است.
رئیس سازمان صمت گیلان با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار بافنده فرش در گیلان اضافه کرد: این بافندهها در سال ۵۱ هزار متر فرش تولید میکنند.
پورحیدری ادامه داد: ۹۲ درصد از بافندگان در گیلان خانم هستند و فقط ۸ درصد آقایان در حوزه تولید فرش دستباف فعالیت
وی با بیان اینکه ۹ هزار و ۵۰۰ بافنده تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند ، گفت: بافندگان مشکلات زیادی در حوزه بیمه تأمین اجتماعی دارند.
در این مراسم ضمن تجلیل از ۱۲ فعال گیلانی حوزه فرش از یک فرش دستباف ابریشمی آقای دعویسرایی با نام «تار و پود دل و ملت» رونمایی شد.