دبیر اجرایی همایش نقش مشارکت در حکمرانی نو گفت: بحث و گفتگو پیرامون برنامه توسعه هفتم و نفش جوانان در بهتر اجرا شدن این برنامه یکی از محورهای اصلی این همایش است.
سوال: سومین نشست ملی نقش مشارکت جوانان در حکمرانی نو برگزار خواهد شد که شعار این نشست هم ایمان و امید است. درباره نشست امروز و اهداف برگزاری آن و یک مقایسهای داشته باشید سومین نشست را با دو نشست قبلی.
آقای دهدار دبیر اجرایی همایش نقش مشارکت در حکمرانی نو با شعار ایمان و امید: سومین نشست را امروز بعدازظهر برگزار خواهیم کرد. این مطالبه سال ۱۴۰۰ بود که مطالبه جنگ از جوانان بود از مجلس شورای اسلامی که خانم دکتر رفیع به عنوان رئیس فراکسیون محیط زیست به عنوان یکی از نمایندگان جوان جلودار این مطالبه شدند و پیگیری کردند. این مطالبه سال ۱۴۰۰ مطرح شد و بعد از این که مطرح شد با حضور جمعی از جوانان از قشرهای مختلف نظرسنجی کردیم یک افکارسنجی کردیم که چطور این را بتوانیم مطالبه را پیگیری کنیم در سال ۱۴۰۱ اولین نشست به مناسبت روز تشکلها بود. بحث فعالان فرهنگی اجتماعی بودند کانونهای فرهنگی مساجد بودند و پیگیری شده بود و مطرح شد. در نشست اول آقای دکتر حداد عادل آقای دکتر بذرپاش که آن موقع رئیس دیوان محاسبات کشور بودند به عنوان یکی از مدیران جوان امروز حضور داشتند و آقای دکتر حداد عادل به عنوان یک جوان دیروز و با تجربهای که آمدیم از تجربیات ایشان استفاده کنیم و آن جا مطالب و مطالباتی مطرح شد.
آقای دهدار: دغدغههای جوانان و بحث جوانان یک بحث فرابخشی است فقط ربط به حوزه اقتصاد ندارد فقط ربط به حوزه سیاست ندارد و بحث فرابخشی است شاید خیلی از مطالباتی که جوانان دارند پیرو بحث بیانیه گام دوم حضرت آقا این است که باید جوانان را به صورت ویژه ببینیم به خصوص الان در این چند وقت اخیر شاید یکی از مطالبات جدی امروز جوانها در نشست امروز احتمالا بحث برنامه توسعه هفتم خواهد بود که این با چه نگاهی میخواهد بررسی و تصویب شود. مثلا چیزی که خودم شخصا از این برنامه دیدم این است که بعضی جاها مثلا باتوجه به سیاستهای کلی که ابلاغ شده برنامه توسعه هفتم و برنامههای توسعه برش مقطعی از همان سیاستهای کلی است که باید ببینیم چقدر منطبق با سیاستهای کلی است این برنامه، چون میبینیم در برنامههای گذشته مثلا برنامه ششم توسعه طبق گزارش دیوان محاسبات کشور ۳۰ درصد پیشرفت داشت و ۳۰ درصد عملیاتی شده این که اگر میخواهیم برنامه توسعه هفتم پویا داشته باشیم به نظرم باید واقعیتها را ببینیم و منطبق با آن سیاستها باشد متاسفانه یکی از چالشهایی که همیشه داریم عمر دولتها چهار ساله است، ولی برنامه هایمان پنج ساله است این یک خرده معمولا میآیند نگاه خودشان را بیشتر دخیل میکنند مثلا یکی از مشکلاتی که برنامه توسعه هفتم از نظرمان دارد آمدند سن بازنشستگی را پیشنهاد دادند که بالا ببرند آن طرف یک سند بالادستی به عنوان بیانیه گام دوم انقلاب داریم و آن طرف یک سیاستهای کلی داریم.
آقای دهدار: امروز از نمایندگان محترم مجلس و مدیران دولت و خود آقای دکتر حداد عادل به عنوان کسی که واقعا خودش پیگیر این قضیه است که این مطالبات انجام شود حضور دارند یک تعدادی جوانها را اضافه کردیم بعد از نشست اول و دوم که برگزار شد خود جوانها یک سری مراجعه کردند و یک سری هم شناسایی کردیم جوانان فعال کشور را که بتوانیم امروز باتوجه به تاکیدی که مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیرشان بحث امیدآفرینی در کشور داشتند بتوانیم اگر مطالبهای هم میخواهیم پیگیری کنیم در این راستا باشد که این امیدآفرینی باشد.
سوال: نشست دوم چه زمانی بوده؟
آقای دهدار: نشست دوم در هفته جوان برگزار شد همین اسفندماه سال گذشته برگزار شد در خود مجلس هم برگزار شد که در ادامه همان بود و چیزی که منتج به نتیجه شد در این دو تا نشست قرار شد که یک قرارگاه اجتماعی را شکل بدهیم که مطالبات حوزه جوانن را هم از دولت و هم از مجلس پیگیری کنیم.
سوال: ذیل یک نهاد خاص؟
آقای دهدار: نه، این شاید یک جنبش مردمی است و همان بحث حکمرانی مردم خواهی است که با محوریت جوانان شکل میگیرد.
سوال: امروز قرار است به این جمع بندی برسید و بعد از نشست امروز این قرارگاه شکل میگیرد.
آقای دهدار: بله، امروز بعد از این نشست که نتایج جمع بندی شد و مطالبات مطرح شد این قرارگاه را تشکیل خواهیم داد با حضور جوانان و این مطالبات را دست بندی خواهیم کرد.
سوال: جوانانی که میخواهند به جمع شما و قرارگاه تان بپیوندند چه کنند و راه ارتباطی تان چگونه است؟
آقای دهدار: حتما از سایت رونمایی خواهیم کرد و از طریق تشکلها و بچه ها، چون ما آمدیم نگاه کلی داشتیم از همه بخشها سعی کردیم از نخبگان علمی بگیر تا کانونهای مساجد بگیرد تا برسد سمنهای جوانان بگیرد و بخشهای مختلف را دخیل کردیم که بتوانیم نگاه کلی جوانها داشته باشیم.