عبور مولکولها از یک نانوحفره و زمان تجزیه و تحلیل آنها تحت تأثیر نیروهای فیزیکی تصادفی است و حرکت سریع مولکولها دستیابی به دقت تحلیلی بالا را چالش برانگیز میکند.
محققان اعلام کردند: ما حساسیت نانوحفرهها را با دقت میکروسکوپ رسانایی یونی روبشی (SICM) ترکیب کردهایم که به ما این امکان را میدهد که روی مولکولها و مکانهای خاص متمرکز شده و سرعت حرکت آنها را کنترل کنیم. این کنترل عالی میتواند به پر کردن شکاف بزرگ در این زمینه کمک کند.
محققان این کنترل را با استفاده از یک میکروسکوپ رسانایی یونی روبشی جدید که اخیراً در آزمایشگاه ابزار دقیق زیستی و نانو ساخته شده است، به دست آوردند. با ترکیب دو روش تحقیقاتی بیولوژیکی پیشرفته، محققان EPFL به کنترل تقریباً کاملی بر روی دستکاری مولکولهای منفرد دست یافتهاند که به آنها اجازه میدهد با دقت بیسابقهای شناسایی و مشخص شوند.
نتایج این پروژه در قالب مقالهای با عنوان Spatially multiplexed single-molecule translocations through a nanopore at controlled speeds در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
بنا بر اعلام وبگاه ستاد توسعه فناوری نانو، این نوآوری که طیفسنجی رسانایی یون روبشی (SICS) نامیده میشود، انتقال مولکول را از طریق نانوحفره کند میکند و امکان هزاران قرائت متوالی از یک مولکول و حتی مکانهای مختلف روی مولکول را فراهم میکند. توانایی کنترل سرعت انتقال و میانگین خوانشهای چندگانه از یک مولکول منجر به افزایش دو برابری سیگنال به نویز نسبت به روشهای معمولی شده است.
یکی از محققان این طرح گفت: آنچه که بهویژه هیجانانگیز است این است که این قابلیت تشخیص افزایشیافته با SICS ممکن است به سایر روشهای حالت جامد و نانوحفرههای بیولوژیکی قابل انتقال باشد که میتواند کاربردهای تشخیصی و توالییابی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.