رئیس کل دادگستری استان تهران به همراه تیم قضایی با حضور در نماز جمعه شهرستان شهریار، به مشکلات و مسائل حقوقی و قضایی نمازگران این شهرستان رسیدگی کرد.
وی با اشاره به تعبیر امام خمینی (ره) در خصوص شهید بهشتی، گفت: شهید بهشتی شخصیتی بود که مظلومانه زیست و مظلومانه به شهادت رسید و درس آزادی، انقلابی زیستن و مقاومت را به جهانیان داد و در تاریخ بشریت جاودانه شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به نقش مهم و اثرگذار شهید بهشتی در پایهریزی نظام قضایی جمهوی اسلامی و تدوین قانون اساسی تصریح کرد: ثمره پایهریزی نظام قضایی کشور از سوی شهید بهشتی چیزی جز خدمت به مردم نبود؛ بهطوریکه امروز عدلیه با ظرفیت موجود و با اقتدار کامل در گستره نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ملجا ستمدیدگان و مظلومان است.
القاصی با تاکید بر اینکه مشروعیت هر مسئول و مدیر در نظام مقدس جمهوری اسلامی در ازای کسب اعتماد مردم است، بیان کرد: هفته قوه قضائیه فرصتی برای خدمت به مردم و حضور بیش از پیش در متن مردم در جهت خدمتگزاری است تا اگر در فرایند انجام وظایف احیانا اشکالی وجود داشت، در جهت اصلاح آن اشکال اقدام شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به توصیههای هشتگانه مقام معظم رهبری به قوه قضائیه در جریان دیدار سال گذشته مسئولان و مدیران قضایی با ایشان، گفت: در جهت تسریع در رسیدگیهای قضایی در مجموعه قضایی استان تهران تمامی ظرفیتهای موجود پای کار آورده شد تا رسیدگیهای قضایی مراجعان با اطاله مواجه نشود.
وی با اشاره به تعیین تکلیف ۷۴ هزار مورد از پروندههای معوق با اهتمام کارکنان قضایی در دادگستری کل استان تهران در کنار رسیدگی به پروندههای وارده در طول سال گذشته، اظهار کرد: این موضوع حاکی از عزم جدی همکاران برای نیل به دادرسی عادلانه، منصفانه و بهروز است.
القاصی با اشاره به رویکرد دستگاه قضا بهمنظور استفاده بیش از پیش از ظرفیت مردم و حرکت در جهت مردمیسازی عدلیه، تاکید کرد: بهمنظور استفاده بیش از پیش از ظرفیت مردم برای حل و فصل دعاوی و منازعات تلاش شد تا نهادهای صلح و سازش در دادگستری کل استان تهران تقویت شوند.
رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: دستورالعملی ابلاغ شد تا از ورود پروندههای مرتبط با حوزه تصادفات به چرخه قضایی جلوگیری شود و ضمن قضازدایی از این دست از پروندهها، شعب ویژه شوراهای حل اختلاف برای این موضوع راهاندازی شد تا با هماهنگی پلیس، شرکتهای بیمه و دستگاه قضا در یک فرایند کوتاه و مسالمتآمیز احقاق حق صورت گیرد.
وی از تعیین تکلیف و رسیدگی به بالغ بر ۲۸ هزار مورد از پروندههای مرتبط با تصادفات در شعب ویژه شوراهای حل اختلاف خبر داد و گفت: با تلاشهای صورتگرفته بیش از ۹۸ درصد از این پروندهها منتهی به مصالحه و سازش شده است.
القاصی با اشاره به اهتمام ویژه دستگاه قضا در استان تهران بهمنظور حمایت از چرخه تولید، بیان کرد: در این راستا تلاش شد تا با حل موانع و مشکلات، شرکتها و واحدهای تولیدی ورشکسته احیاء شوند و هم از تعطیلی شرکتها و واحدهای تولیدی در شرف ورشکستگی جلوگیری بهعمل آید.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به احیاء و بازگشت به چرخه تولید ۶۹ شرکت و واحد تولیدی ورشکسته با پیگیری و اهتمام اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری استان تهران، اظهار کرد: حل مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای تولیدی و صنعتی در بازدیدهای میدانی مدیران و مسئولان واحدهای قضایی سراسر استان تهران در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به پیگیری ویژه مبارزه با فساد در دستگاه قضا، گفت: موضوع مبارزه با مفاسد و بهطور خاص مبارزه با مفاسد اقتصادی از جمله اولویتهای دستگاه قضا در دوره «تحول و تعالی» محسوب میشود که با جدیت دنبال خواهد شد و خوشبختانه تاکنون مفسدان کلان اقتصادی بسیاری به دست توانمند قوه قضائیه مجازات شدهاند.
القاصی با بیان اینکه صیانت حقوق عامه از دیگر دغدغههای دستگاه قضا است، تاکید کرد: از جمله مصادیق حقوق عامه، تعیین تکلیف اموال موجود در انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی بود که در استان تهران با انجام بیش از ۳۰ بازدید از سوی مدیران و مسئولان قضایی بخش قابل توجهی از این اموال تعیین تکلیف شد و حقوق بیتالمال استیفا شد.
در حاشیه برگزاری نماز جمعه امروز در شهریار، رئیس کل دادگستری استان تهران و هیئت قضایی همراه ضمن استماع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی شهروندان، دستورات قضایی لازم را در جهت حل این مسائل و مشکلات صادر کرد.