معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: با هدف رفع ناترازی و رفع مشکل کمبود در فصل سرما راهبرد "ذخیرهسازی روزمینی" در دستور کار وزارتخانه متبوع قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مجید چگنی روز جمعه در حاشیه افتتاح پروژههای گازرسانی تربتحیدریه افزود: شرکت ملی گاز ایران به تبعیت از وزارت نفت با هدف تحقق شعار دولت مبنی بر رفع محرومیت، توسعه عدالت و رفع ناترازی، سیاست راهبردی گازرسانی مطلوب بویژه در فصل سرما از طریق "ذخیرهسازی روزمینی" را در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: ذخیرهسازی گاز در مخازن روزمینی راهی اساسی برای مدیریت عرضه و تقاضا و شیوه ای متداول در دیگر کشورها است.
وی با بیان اینکه در زمستان پارسال بیش از ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه سراسری شد، گفت: این میزان مصرف زیاد که در هیچ کشوری سابقه ندارد، به دلیل اسراف یا فقدان مدیریت مصرف بهینه است.
چگنی از "ناترازی" به عنوان یکی از چالشهای به یادگار مانده دولتهای قبل و تشدید شده در شرایط کنونی یاد کرد و افزود: برای رفع این مشکل مجلس موضوع بهینه سازی مصرف انرژی را بر وزارت نفت تکلیف کرد و شرکت گاز نیز ذخیره سازی روزمینی را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بدون اشاره به جزئیات طرح ذخیره سازی گاز و منابع اعتباری آن همچنین گفت: اکنون بیش از ۹۸ درصد شهرها و ۸۸ درصد روستاهای ایران از نعمت گاز برخوردارند.
چگنی طول خطوط پرفشار گاز کشور را بیش از ۳۹ هزار کیلومتر و طول خط انتقال گاز شهری و روستایی را بالغ بر ۴۲۶ هزار کیلومتر عنوان کرد و افزود: این ارقام زمانی خود را بیشتر نمایان می کند که مثلا در اوج سرما میزان مصرف روزانه به طور متوسط افزون بر ۳۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی اولویت گازرسانی را به ترتیب گاز بخش خانگی شهری و روستایی، نیروگاهها و سپس صنایع اعلام و اضافه کرد: برای خدمت رسانی بهتر از ظرفیت ۹۰ ایستگاه تقویت فشار و ۲۱ ایستگاه پالایشگاه بهره گرفتیم و اکنون بالغ بر ۳۶ هزار واحد صنعتی و تمام نیروگاههای ایران از گاز استفاده میکنند.
معاون وزیر نفت همچنین گفت: تقویت کیفی گازرسانی شمال شرق کشور از دیگر رویکردهای ما است بر این اساس خط انتقال یازدهم سراسری گازرسانی به خراسان رضوی از عسلویه به سرخس را در دستور کار قرار دادیم.
چگنی افزود: اجرای این طرح علاوه بر تقویت و توسعه گازرسانی شمال شرق، مبادلات تجاری با همسایگان ایران را تسهیل کرده و ظرفیتهای جدیدی را ایجاد می کند.
خط انتقال گاز دیزباد - تربت حیدریه با طول ۶۵ کیلومتر و قطر لوله ۳۰ اینچ با هدف پایداری، انعطاف پذیری، تقویت و توسعه گاز رسانی به شهرهای مرکزی و جنوب استان، گازرسانی به صنایع بزرگ نظیر کارخانه فولاد و نیروگاه سیکل ترکیبی برق راشد، تقویت فشار گاز شهرهای منطقه، پایداری شبکه شمال شرق ایران با سرمایه گذاری ریالی و ارزی افزون بر ۱۴۵۰ میلیارد ریال و ۹.۶ میلیون یورو امروز با حضور معاون وزیر نفت و جمعی از مسوولان محلی به بهره برداری رسید.
همچنین با افتتاح گازرسانی به ۹ روستای باقی مانده تربت حیدریه پوشش ساکنان شهری و روستایی این شهرستان کامل و به صد در صد رسید.
تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد و مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.