باورهای غلط کشاورزان و آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت محصولات و همچنین سهل انگاری متولیان سبب تخریب محیط زیست شوشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، از سالهای قبل تاکنون، کشاورزان پس از برداشت محصولات خود اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی باهدف آماده سازی زمین برای کشتهای بعدی میکنند که این اقدام علاوه بر نابودی خاک و ریزمغذی ها، سبب سرایت آتش به جنگل ها، بیشه زارها و باغهای اطراف اراضی کشاورزی میشود.
اما در تخریب محیط زیست فقط کشاورزان مقصر نیستند، بلکه مسافران و مردم با بیتوته در فضاهای سبز و محیطهای جنگلی اقدام به روشن کردن آتش میکنند و بی توجهی به خاموش کردن آن، سبب آتش گرفتن فضای سبز و خسارت زیاد به محیط زیست میشوند.
علاوه بر این ها، افراد سودجو نیز با آتش زدن درختان، آنها قطع میکنند و به تدریج سبب نابودی محیط زیست خواهند شد.
البته این اقدام از نظر قانونی جرم است، اما شواهد نشان میدهند که کسی جلودار متخلفان نیست و این روند همچنان ادامه دارد و مردم میگویند انتظار داریم با عاملان آتش سوزی برخورد شود و به جای تخریب فضای سبز، با کاشت درخت، وضعیت فضای سبز بهبود پیدا کند.
سلطان حمیدی، کارشناس حقوق میگوید: براساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک و قوانین مدیریت پسماند، از نظر قانونگذار، این اقدام جرمگذاری و جرمانگاری شده و قانونگذار علاوه بر پرداخت خسارت، مجازات حبس از یکسال تا ۲ سال برای متخلف پیش بینی کرده است.