مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: میزان تولید گل محمدی در استان امسال بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ تن برآورد می شود.
وی اضافه کرد: ارقام بومی ۹۵ درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده بصورت کشت بافتی است.
وی گفت: حدود ۳۰ درصد تولید استان معادل یک هزار و ۹۰۰ تن برای مصرف در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا، شربت و ... مصرف میشود و ۷۰ درصد بقیه معادل ۳ هزار و ۹۰۰ تن در زمینه فرآوری گل محمدی از جمله گلاب به میزان ۲ هزار و ۶۰۰ تن و اسانس به میزان ۵ لیتر مصرف میشود.
بی پروا ادامه داد: صادرات گل محمدی اغلب از طریق ۲۰ واحد فعال استان در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس و عرقیجات و بسته بندی گیاهان داروئی صورت میگیرد که قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه آذربایجان شرقی حدود پنج درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در سطح کشور دارد و مقام پنجم کشور را به خود اختصاص داده است افزود: بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی استان در شهرستانهای اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر، مراغه، عجب شیر، تبریز قرار دارد.
به گفته وی، شهرستانهای اسکو و آذرشهر قطبهای مهم تولید گل محمدی و فرآوردههای آن در استان هستند.