وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت در نظر دارد ترویج فعالیتهای مربوط به کتاب و کتابخوانی حوزه کودک و نوجوان را در تمام استانها توسعه دهد.
وی با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و تاکید ایشان به حوزه کتاب کودک و نوجوان، خاطرنشان کرد: برای دولت نیز این بخش اولویتی جدی است و بر همین اساس بخش کودک و نوجوان اولویت اقدامات ما در کتابخانههاست و در این حوزه هدایت از تولید تا مصرف کتاب را دنبال میکنیم.
به گفته اسماعیلی، در حال حاضر ۴۰ درصد از ۱۰ میلیون عضو مشترک و ۳ میلیون عضو فعال که در حدود ۴ هزار کتابخانه کشور عضویت دارند را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند که آمار امیدوارکنندهای برای آینده کتاب و کتابخوانی در کشور است.
وی با اعلام اینکه تعداد اعضای کتابخانههای کشور در دولت سیزدهم دو برابر شده که نشان دهنده نتیجهبخش بودن اقدامات ترویجی در حوزه کتابخوانی است افزود: این عملکرد نشان میدهد هر چقدر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، علاقه و اشتیاق در مردم وجود دارد؛ به همین دلیل در برنامه اصلی فرهنگی کشور توسعه کتابخانهها را در دستور کار داریم.
وی اظهار کرد: باید رفتارهای فرهنگی را در جامعه گسترش دهیم و کتاب و کتابخوانی در اولویت رفتارهای فرهنگی است.
وزیر فرهنگ میانگین سرانه مطالعه در کشور بدون احتساب قرآن و ادعیه را حدود ۳۳ دقیقه بیان کرد و گفت: امیدواریم که با انجام اقدامات متنوع و متعدد در حوزه کتابخوانی این میانگین برای کشور همچنان افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تحقق عدالت فرهنگی در جامعه از رویکردهای اصلی دولت مردمی است، خاطرنشان کرد: به دنبال توسعه خدمات فرهنگی و هدفگذاری برای مخاطبان هستیم و برای تحقق این هدف شبکه مهمی در تولید کتاب داریم.
اسماعیلی از تخصیص یکهزار میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای فرهنگی و کتابخوانی استانها خبر داد و گفت: این اعتبار امسال از محل منابع نفتی به پروژههای فرهنگی اختصاص داده شده و در تلاشیم که با جذب این قبیل اعتبارات، تمام طرحهای فرهنگی و کتابخوانی را به پایان برسانیم.
استاندار آذربایجان شرقی هم تاکید کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی و کتابداری، هر آنچه در توان داریم هم در محلات و مساجد و هم شهرهای استان و همچنین توزیع عادلانه به عنوان یک اولویت توجه خواهیم داشت.
وی کتابخانهها را دارای جایگاه مهم فرهنگی دانست و گفت: کتابخانهها دیگر صرفا محلی برای قرائت و کتابخوانی نیستند، بلکه همه ابعاد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در آنها شکل میگیرد.
خرّم از افزایش میزان کتابخوانی و مراجعه به به کتابخانهها در استان خبر داد و گفت: در آذربایجان شرقی نسبت به دو سال گذشته میزان مراجعه به کتابخانه ها، امانت کتاب و کتاب خوانی افزایش ۴۰ درصدی داشته که این نگاه و حضور با برنامههای پیشبینیشده و طراحی، ابتکار و ارتباط دو سویه با خانوادهها به وجود آمده است.
وی، کتاب را یکی از مهمترین شاخصههای فرهنگی خواند و تاکید کرد: امروز کتاب به عنوان پایه و یکی از شاخصههای اصلی مسائل فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.
کتابخانه مجهز شهید سلیمانی شهر جدید سهند از توابع شهرستان اسکو در مساحتی بیش از ۳ هزار متر مربع در سه طبقه ساخته شده و دارای بخشهای مختلفی از جمله مخزن اصلی با گنجایش ۶۰ هزار جلد کتاب، مخزن کتابهای مرجع، سالنهای مطالعه بانوان و آقایان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، بخش کودک با ۱۴۰ متر مربع مساحت، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، ساختکده، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی، بخش خدمات تحت وب، کلاس آموزشی رایانهمحور، سالن جلسات و تالار آمفی تئاتر است.
با بهرهبرداری از این کتابخانه سرانه کتابخانهای شهر ۱۶۵ هزار نفری سهند از ۰.۶ متر مربع به ۲.۴۲ متر مربع افزایش یافته است.