نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان بر اجرای طرحهای مشترک اقتصادی میان ایران و استانهای شرقی افغانستان تاکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کابل، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و رئیس نمایندگی سیاسی ایران در کابل امروز در دیدار با تجار و سرمایه گذاران حوزه شرق افغانستان در استان ننگرهار با تاکید بر سرمایه گذاری مشترک بین ایران و استانهای شرقی افغانستان گفت: بیگانگان در چند دهه اخیر اجازه ندادند افغانستان به سوی رفاه و آسایش حرکت کند، اکنون مردم افغانستان دشمنان و اشغالگران را از کشورشان بیرون راندند و فضا برای بازسازی و فعالیتهای مشترک اقتصادی فراهم شده است.
وی تصریح کرد: شرایط منطقهای و بین المللی، اهمیت موقعیت ایران و افغانستان را چند برابر کرده است و این دو کشور در مسیر ترانزیت بین المللی هستند.
کاظمی قمی افزود: اکنون برای سرمایه گذاری مشترک اقتصادی باید تلاش کنیم و همکاریهای اقتصادی میان ایران و استانهای شرقی افغانستان باید شکل بگیرد و رونق یابد.
رئیس نمایندگی سیاسی ایران در افغانستان گفت: به همان میزان که ایران و افغانستان مشترکات فراوان و ظرفیتهای خوب همکاری دارند به همان اندازه با دشمنی و شیطنت بیگانگان مواجه هستند که نمیخواهند این دو ملت به همدیگر نزدیکتر شوند، ما باید در این زمینه هوشیار باشیم تا دشمنان، ما را به مرز درگیری پیش نبرند.
وی خاطرنشان کرد: ایران در زمینههای مهندسی وعمران، بهداشت و درمان، کشاورزی و صنایع تجارب خوبی دارد که میتواند این تجارب را در اختیار براداران افغان خود قراردهد.
کاظمی قمی، حجم روابط تجاری میان ایران و افغانستان را یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار در سال گذشته اعلام کرد و افزود: ظرفیتهای خوبی برای افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به ویژه صادرات افغانستان به ایران وجود دارد.
نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان در این نشست همچنین افزایش سرمایه گذاری و رشد منطقه آزاد تجاری چابهار، ایجاد خطوط ریلی ایران به هرات، قندهار و مزارشریف را مورد تاکید قرار داد و آن را برای توسعه روابط تجاری افغانستان حایز اهمیت دانست.
وی با بیان اینکه ایران میخواهد به صورت جدی وارد عرصه استخراج معادن افغانستان شود، گفت: در کنار استخراج معادن افغانستان، کارخانههای تولیدی با هدف بهره برداری از معادن نیز باید ایجاد شود.
کاظمی قمی ایجاد خطوط پرواز میان ایران و استانهای شرقی افغانستان و سرمایه گذاری ایران در عرصه بهداشت و درمان، انتقال و تولید انرژی را در این کشور مورد تاکید قرار داد.
مومند رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان هم در این نشست بر لزوم اجرای طرحهای جدید در حوزههای مختلف بین ایران و افغانستان تاکید کرد.
وی افزود؛ افغانستان آمادگی کامل برای اجرای طرحهای مشترک اقتصادی با ایران دارد.
حاجی گل مراد رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری ننگرهار نیز گفت: هیچ گونه تنش اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران نداریم و ایران حتی در روزهایی که کرونا دنیا را گرفته بود و همسایگان مرزهای خود را با افغانستان بسته بودند مرزها و گمرکات خود را با این کشور نبست.
فضل هادی احمد نماینده وزارت امور خارجه افغانستان در ننگرهار هم از وجود امنیت در افغانستان گفت و بر گسترش ارتباط بین تجار و بازرگانان ایران و افغانستان تاکید کرد.