نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت : تقویت ایمان و امید رسالت تبلیغات اسلامی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی دردیدار جمعی از کارکنان تبلیغات اسلامی استان گفت : توازن در رویکرد، تبلیغ و تدبیر
وی افزود: خداوند در آیه ۸۵ سوره بقره فرموده "چرا به برخی از احکام ایمان آورده و به بعضی کافر میشوید؟ پس جزای چنین مردم بدکردار چیست به جز ذلّت و خواری در زندگانی این جهان و بازگشتن به سختترین عذاب در روز قیامت؟ و خدا غافل از کردار شما نیست"، این آیه یعنی ما نباید صرفاً روی یک مسئله تمرکز کنیم، البته الحمدلله شما اینگونه نیستید، خداوند در این آیه میفرماید شما برخی از قسمتهای کتاب و دین را میگیرید و برخی را رها میکنید؟ چرا توازن را حفظ نمیکنید؟
امام جمعه قزوین عنوان کرد: این را در همه مناسبتهای شادی، عزاداری و رویکردهای مطالبات قرآنی بررسی کنیم و ببینیم چقدر توازن داریم، اگر توازن نداشته باشیم آسیب آن را در جامعه میبینیم، بنابراین نباید در معارف دینی بهصورت بخشی، جزیرهای و سلیقهای رفتار کنیم.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: با بخشنامه و دستورالعمل نمیشود این تعادل و توازن را برقرار کرد، بلکه این کار نیازمند معرفت است، یعنی باید یک معرفتی از مهندسی دینی داشته باشیم، در این صورت همه چیز سر جای خودش قرار میگیرد.
وی گفت: شما که در خط مقدم فعالیتهای معنوی و فرهنگی هستید باید اینها را مدنظر قرار دهید، خیلی اهمیت دارد که ما با نقشه حرکت کنیم و نقشه جامع دین جلوی چشم ما باشد، همان که گاهی از آن تحت عنوان توجه به اهمّ و مهمها تعبیر میکنیم.
وی تأکید کرد: سیره رسول گرامی اسلام همین گونه بوده است، بزرگترین و مهمترین مبلّغ پیامبر (ص) بوده است، خداوند در آیه ۶۷ سوره مائده فرموده "ای پیغمبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد به خلق برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و ادای وظیفه نکردهای، و خدا تو را از شرّ مردمان محفوظ خواهد داشت، و دل قوی دار که خدا کافران را به هیچ راه موفقیتی راهنمایی نخواهد کرد".
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تصریح کرد: خداوند در آیه ۳۹ سوره احزاب فرمود «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَکَفَى بِاللَّهِ حَسِیبًا»، یعنی (همان کسانى که پیامهاى خدا را ابلاغ مىکنند و از او مىترسند و از هیچ کس جز خدا بیم ندارند و خدا براى حسابرسى کفایت مىکند)، مصداق این آیه در عالم رسول خداست، باید شیوه تبلیغی رسول خدا (ص) الگوی ما باشد، این شیوه تبلیغی را خدا به پیامبر (ص) یاد داد و آن حضرت نیز همانگونه عمل کرد.
امام جمعه قزوین یادآور شد: خداوند به پیامبر (ص) فرمود اگر امامت را تبلیغ کنی، رسالتت را به اتمام نرساندهای، پیامبر (ص) نیز برای حجگزاران در غدیر بحث ولایت امیرالمؤمنین (ع) را مطرح کرد و فرمود به طور مستمر در تاریخ باید هر پدر و مادری در تاریخ، امر ولایت و امامت را به فرزندانشان بیاموزند؛ این خیلی مهم است، بدون شبکه امامت نمیشود کار تبلیغی انجام داد.
وی اظهار کرد: در بحث شبکهسازی امامت ما باید این هنر را داشته باشیم که مسئولان را حساس کنیم که باید نماز عید قربان و عید فطر مطابق حکم رهبر حکیم انقلاب و طبق تأکید روایات بهصورت متمرکز برگزار شود.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: ما در نماز متمرکز عید فطر تهران شاهد شکوه و عظمت کمنظیری بودیم، اگر در هر مسجدی بهصورت جداگانه نماز عید فطر و قربان خوانده شود این شکوه شکسته میشود، متأسفانه ما نتوانستهایم این مسائل را علیرغم همه وضوح، برجسته کرده و به شکل امامتی ببینیم، البته نباید ناامید شد، باید کار را شروع کرد تا آیندگان نتیجه آن را ببینند.
وی بیان کرد: این شبکهسازی برای امامت را با امید باید پیگیری کرد و جدی گرفت، البته امروز از همه دورههای گذشته این رویکرد را در سازمان تبلیغات کشور و در استان قزوین جدیتر میبینیم و بابت آن خدا را شاکریم.
وی ادامه داد: پیامبر (ص) نیز قبل از رحلت، شبکه امامت بعد از خودشان را معرفی کردند، امام باقر (ع) فرمود اگر کسی همه شبها را نماز بخواند، همه روزها را روزه بگیرد، همه مالش را در راه خدا انفاق کند و همه ساله حج تمتع به جا بیاورد، اما نداند امامش کیست و کارهایش را با امامش هماهنگ نکند، ذرهای ثواب نزد خدا ندارد و از اهل ایمان هم به حساب نمیآید.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: متصدی این موضوع شما هستید، خداوند در آیه ۴۱ سوره حج فرموده "آنان که خدا را یاری میکنند، آنهایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا میدارند و زکات میدهند و امر به معروف و نهی از منکر میکنند و از هیچ کس جز خدا نمیترسند، چون میدانند که عاقبت کارها به دست خداست"، یعنی اختیارات، نفوذ و امکاناتی در اختیار شما قرار گرفته که باید نماز را اقامه کنید، نماز ستون دین است و ولایت و امامت نیز ستون نماز است.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: در مساجد محله نماز بهعنوان ستون است، اما وقتی وارد مسجد میشوید امام جماعت بهعنوان ستون نماز است، نماز با شبکه امامت اقامه میشود.
وی تأکید کرد: در باب امید نیز باید گفت که کار خدا امیدبخشی است، چقدر امید در این آیه آکنده است، در حالی که در مقابل این آیات، آیه ۲۶۸ سوره بقره را داریم که خداوند میفرماید "شیطان شما را به هنگام انفاق، وعده فقر و تهیدستی میدهد، و به فحشا و زشتیها امر میکند، ولی خداوند وعده آمرزش و فزونی به شما میدهد، و خداوند، قدرتش وسیع، و به هر چیز داناست. به همین دلیل، به وعدههای خود، وفا میکند".
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: شیطان هر چه امید را به آتش میکشد، باید به این مسائل توجه کنیم، امام (ره) فرمودند یأس از جنود ابلیس است، یعنی یأس لشکر ابلیس حساب میشود، سازمان تبلیغات و نیروهایی که شما مدیریت میکنید میتوانند این فضای ایمان و امیدآفرینی را ایجاد کنند.