یک کارشناس اندیشه حضرت امام خمینی (ره) و اندیشکده انقلاب گفت: امام خمینی با تبیین، یک جریان همفکر ایجاد کرد و با همان جریان همفکر توانست انقلاب را به پیروزی برساند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، علی اکبری در گفتگو در برنامه «رو به راه» رادیو تبیین اظهار کرد: جهاد تبیین از عبارت پیداست حالت معمولی ندارد یک جهاد است، یعنی بیش از اندازه معمول ما
وی ادامه داد: این جهاد تبیین در سیره معصومین، از جمله در سیره سیاسی امام جواد علیه السلام وجود دارد و توجه ائمه علیه السلام و همچنین امام خمین رحمت الله علیه و مقام معظم رهبری که از پیروان راستین ائمه معصومین سلام الله علیها هستند. توجه به اینکه ما وظیفه داریم در جامعه مردم را نسبت به حقایق روشن و تشریح کنیم، آن حقایقی که در جامعه وجود دارد.
این کارشناس اندیشه حضرت امام خمینی (ره) افزود: حضرت امام هم نسبت به این مسئله اهمیت زیادی قائل بودند، اصلاً مبنای حرکت امام خمینی (ره) و روش مبارزه ایشان با استکبار و استبداد همین روش فرهنگی تبیینی بود، امام خمینی در آثارشان عنوان کردند با انجام تبلیغات و تعلیمات یک جریان همفکر بسازید یعنی وضع موجود را مردم برای روشن و حقایق را مطرح کنیم، هدفهای خود را تبیین کنیم و مردم را از ابهام دربیاوریم، وقتی حقایق برای مردم روشن شد، مردم به سمت حقایق گرایش پیدا میکنند.
اکبری بیان کرد: طی ۱۵ سال امام توانست یک جریان همفکری را از سال۱۳۴۲ تا انقلاب اسلامی به وجود بیاورد، این جریان با تبیینی که امام انجام داند همراه شدند و همین جریان همفکر بود که باعث شد انقلاب ما به پیروزی برسد. در راستای همین تبیین نظام انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ به رای گذاشته شدو ۹۸ درصد به تفکر و اندیشه امام رای دادند.
وی عنوان کرد: این معنایش این است که جهاد تبیین توسط امام خمینی (ره) به خوبی صورت گرفت بود، این یعنی مردم فهمیدند هدف امام خمینی (ره) چیست و در برابرش باطل و رژیم پهلوی و کشورهای استکباری قرار داشتند، دارای چه هدفهایی هستند، اینها که واضح شد مردم به اندیشه و تفکر امام خمینی برای اجرای احکام و قوانین الهی روی آوردند.
این کارشناس اندیشه حضرت امام خمینی (ره) تصریح کرد: بنابراین تبیین در جریان اسلامی یا نظام اسلامی یک بحث ریشه دار و اصیل است، یعنی هیچ وقت جریان اسلامی نبایستی ماهیت خودش را فراموش کند، بایستی تلاش کند که آن روش فرهنگی را که مبنای مبارزه اش است ادامه بدهند.
وی خاطرنشان کرد: جهاد تبیین در واقع یک نوعی تاکید بر همان مشی فرهنگی مبارزه در مقابل جریان باطل است. انشالله با تبیین بیشتر از وضعیت موجود از دستاوردها و حقایق موجود ما هم بتوانیم روشنگری کنیم و مردم را همانند سالهای ۵۷ که یک جریان فکری منسجم ساخته بودیم، همچنان همان جریان را برای ادامه انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی داشته باشیم.
این کارشناس اندیشه حضرت امام خمینی (ره) بیان کرد: جهاد تبیین دو بعد نظری و عملی دارد، یعنی ما بایستی توجه کنیم که اگر از بعد نظری توضیح میدهیم رفتارمان هم باید متناسب با همان توضیح باشد. اگر من دم از ایمان، عدالت و دفاع از محرومان میزنم، اینها باید در رفتار و عمل من هم نمود داشته باشد.
اکبری افزود: امام خمینی (ره) که طرفدار اسلام ناب محمدی بود و ساده زیستی را ترویج میکرد، خودش هم عملاً ساده زیست بود، زهد و ساده زیستی امام خمینی زبانزد خاص و عام بود. مردم وقتی این صحنهها را مشاهده کردند به امام خمینی (ره) اعتماد و تا پای جان از افکار و اندیشههای امام خمینی (ره) حمایت کردند و هنوز هم حمایت میکنند.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم راه امام خمینی (ره) را ادامه بدهیم چارهای جز تمسک به ایشان و اصولی که ایشان به آن پایدار بود و ترویج آن در میان مردم به ویژه در نسل جوان نداریم.
این کارشناس اندیشه حضرت امام خمینی (ره) گفت: نتیجه چند تحقیق میدانی که در بین جامع دانشگاهی انجام دادیم تاببینیم جوانان چقدر با اندیشه سیاسی امام در ابعاد مختلف فلسفی، سیاسی، فقه سیاسی و اخلاق سیاسی آشنایی دارند، نشان داد ۸۰ درصد نسبت با اندیشه سیاسی امام آشنا هستند، نسبت به فاصله نظر و عمل انتقاد دارند، اینکه امام چه شعارهای داد و چه نکاتی داشت را میفهمند، اما نسبت به اجرای آن در فضای جامعه امروز انتقاد دارند.