امیرحسین جوانشیر با بیان اینکه مذهب تشیع در ایران وحدت کلمه ایجاد کرده است گفت: وحدت کلمه، وحدت رویه هم به وجود آورده است. اتحاد ناشی از مذهب شیعه موجب حرکت جمعی ملت ایران در یک ریل مشخص شده است که نتیجه آن ایجاد قدرت ملی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتگو با موضوع رمز تاریخی اتحاد ملی ایرانیان و ناامیدسازی نقشههای دشمن و با حضور امیرحسین جوانشیر فعال سیاسی و
امیرحسین جوانشیر با بیان اینکه تمام تمدنهای بشری بر روی زمین ریشه در منطقه جغرافیای بینالنهرین دارد و سپس به دیگر نقاط دنیا تسری پیدا کرده است گفت: نخستینبار خط در منطقه بینالنهرین شکلگرفته است و کشور ایران یکی از نخستین تمدنهای جهانی است.
وی با اشاره به این موضوع که به قدمت تاریخ ایران، دلاوری، سلحشوری، جنگوصلح داریم اظهار کرد: هویت ملی ایرانیان به درازای تاریخ قدمت دارد و از ریشههای ایدئولوژیکی بسیار عمیقی تشکیل شده است که به دو بخش قبل و بعد از اسلام تقسیم میشود.
این فعال سیاسی و رسانهای با بیان اینکه پس از استقرار دین اسلام در ایران، کشورمان تبدیل به یک قدرت عظیم ایدئولوژیکی مسلح شد ابراز کرد: ایدئولوژی با غنای فرهنگی ایرانی تلفیق شد که موجب شکلگیری یک قدرت مستحکم شد و پس از مدتی تحت سیطره هیچ حاکم غیرایرانی قرار نگرفت. ایران پس از اسلام تبدیل به بستر مناسب و ویژهای برای ترویج تفکر شیعه شد.
وی اشاره کرد: در زمان حکومت صفویه، مذهب تشیع بهعنوان مذهب رسمی ایران قرار میگیرد. در حقیقت در این دوران، قدرت اسلام و ایران در دنیا تثبیت شد و کشورمان شهرت خوبی در دنیا پیدا کرد.
جوانشیر به دوران انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: حضرت امام توانست بهخوبی تز ولایتفقیه را برای نخستینبار به مردم معرفی کند و در عمل مردم دیدند اثر یک رهبر الهی که بهخوبی توانسته است مر صریح اسلام را از اعماق قرون گذشته بهخوبی درک کند، بسیار زیاد است.
وی افزود: در هیچ انقلاب و حرکت سیاسی در طول تاریخ ایران به قدرت حرکت امام خمینی از نظر ایدئولوژیکی باشد؛ بهطوریکه مردم با اعتقاد راسخ پایکار بودند و شیفته رهبرشان باشند؛ زیرا امام خمینی هم یک رهبر ملی و ایرانی و هم یک رهبر ایدئولوژیک بود و به همین جهت در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی، جمعیت قابلتوجهی از ملیگراها هم به امام خمینی پیوستند.
این فعال سیاسی و رسانه در مصاحبه با رادیو گفتگو وجه تمایز ملت ایران با دیگر ملتهای جهان را بعد ایدئولوژیکی و تمسک به اهلبیت عنوان و تصریح کرد: این ایدئولوژیک و تمسک به دین نقطه قوت و اتحاد محسوب میشود. در ایران شیعه به شکل رسمی دارای حکومت است؛ اما در کشورهای منطقه از جمله عراق که بخش زیادی از آنها شیعیان هستند این وضعیت حاکم نیست؛ زیرا شیعیان پراکندگی زیادی دارند.
وی با بیان اینکه مذهب تشیع در ایران وحدت کلمه ایجاد کرده است و این اهمیت بسیار زیادی دارد گفت: وحدت کلمه، وحدت رویه هم به وجود آورده است. اتحاد ناشی از مذهب شیعه موجب حرکت جمعی ملت ایران در یک ریل مشخص شده است که نتیجه آن ایجاد قدرت ملی است.