رئیس مرکز بهداشت خوزستان: اعتیاد یکی از عوامل رکود اجتماعی و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب میشود که میتوان از افزایش گرایش به آن پیشگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، پژمان بختیاری نیا به نامگذاری ۶ ژوئن برابر با ۵ تیرماه از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: هدف از این نامگذاری ابراز عزم سیاسی ملتها در امر مبارزه با پدیده خانمان سوز مواد مخدر، کنترل آن و انجام کارهای بینالمللی در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه در کشور ما ۳۰ خرداد تا ۵ تیرماه به عنوان هفته ملی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است، افزود: اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی عوارض جسمی و روانی بسیاری دارد و از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی به شمار میرود.
بختیاری نیا با بیان اینکه عوارض ناشی از اعتیاد باعث رکود اجتماعی در زمینههای مختلف میشود و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است، ادامه داد: اگر علل گرایش افراد به مواد مخدر بررسی و برطرف نشود، درمان جسمی و روانی نیز نتیجه بخش نخواهد بود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان ریشه کن کردن اعتیاد به طور کامل را غیر ممکن توصیف کرد و گفت:، اما میتوان با تلاش و تدبیر آن را کنترل کرد و با ارتقا سطح آگاهی افراد جامعه باعث پیشگیری از اعتیاد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص پیشگیری اعتیاد میگوید: بدیهی است همه متغیرهایی که در ایجاد و پیدایش اعتیاد دخیل هستند، باید زمینههای تاثیرگذاریشان کاهش یافته و رفته رفته خنثی شوند تا ضریب اطمینان قابل اعتمادی برای پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر فراهم شود.
دکتر بختیاری نیا ارتقا آموزش و دانش همگانی و استفاده درست از رسانهها برای آگاهی دادن به مردم در مورد خطرهای مواد مخدر، تبدیل تهدیدهای فضای مجازی به فرصتهای مثبت و سازنده و برنامهریزی نهادها و مسئولان کشوری، مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی برای مبارزه با مواد مخدر را از جمله راهکارهای موثر برای کنترل این پدیده و آسیب اجتماعی برشمرد.
وی افزود: توجه به کودکان و نوجوانان و نیازهای آنان با افزایش حمایت و سرمایه گذاری مؤثر برای رفاه خانوادهها، جلوگیری از دستیابی آسان به مواد مخدر، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر، همکاری و تلاش همه جانبه خانوادهها، مدارس، جوامع مدنی، مذهبی و سازمانها برای پاکسازی جوامع از مواد مخدر و همچنین تلاش سازمانها و نهادهای غیر دولتی به منظور بازتوانی مصرف کنندگان مواد مخدر از دیگر راهکارهای موثر و قابل اجرا برای کنترل پدیده شوم اعتیاد در جامعه هستند.