یخهای هیمالیا با روند بی سابقهای در حال ذوب شدن است.
بر اساس این مطالعه توسط مرکز بین المللی توسعه یکپارچه کوهستانی (ICIMOD) بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰، یخچالهای طبیعی ۶۵ درصد سریعتر از دهه قبل ذوب شدند.
"با گرم شدن هوا، یخها آب میشوند و این موضوع کاملا قابل پیش بینی بود.
فیلیپوس وستر، نویسنده اصلی این مطالعه، به خبرگزاری فرانسه گفت، اما آنچه غیرمنتظره و بسیار نگران کننده است، سرعت این ذوب شدن است.
او گفت: «این پدیده خیلی سریعتر از آنچه فکر میکردیم پیش میرود.
این گزارش میگوید یخچالهای طبیعی هندوکش و منطقه هیمالیا منبع حیاتی آب برای حدود ۲۴۰ میلیون نفر در مناطق کوهستانی و همچنین ۱.۶۵ میلیارد نفر دیگر در درههای پایین هستند.
مرکز بین المللی توسعه یکپارچه کوهستانی که یک سازمان بین دولتی مستقر در نپال است و کشورهای افغانستان، بنگلادش، بوتان از اعضای آن هستند، تخمین زده است که بر اساس مسیرهای انتشار فعلی، یخچالهای طبیعی تا پایان قرن هشتاد درصد از حجم فعلی خود را از دست خواهند داد.
یخچالهای هیمالیا ۱۰ مورد از مهمترین حوزههای رودخانهای جهان از جمله گنگ، سند، رود زرد، مکونگ و ایراوادی را تغذیه میکنند و به طور مستقیم یا غیرمستقیم غذا، انرژی و درآمد میلیاردها نفر را تامین میکنند.
ایزابلا کوزیل، معاون مرکز. مرکز بین المللی توسعه یکپارچه کوهستانی ICIMOD گفت: "دو میلیارد نفر در آسیا به آب ناشی از یخچالها و برف وابسته هستند. عواقب از دست دادن این منطقه یخ زده غیرقابل تصور است. "
بر اساس این مطالعه، حتی اگر گرمایش جهانی به ۱.۵ تا ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطوح پیش از صنعتی شدن توافق شده در معاهده آب و هوای پاریس محدود شود، انتظار میرود یخچالهای طبیعی تا سال ۲۱۰۰، یک سوم یا حتی پنجاه درصد حجم خود را از دست بدهند.
وستر گفت: «این موضوع بر نیاز به اقدام فوری آب و هوایی تأکید میکند. هر افزایش کوچک دما تأثیر زیادی خواهد داشت و ما واقعاً باید روی کاهش تغییرات آب و هوایی کار کنیم.»